ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Επιτέλους πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε αυτές
τις εύκολες και νόστιμες συνταγές!
Σοκολατένια μπισκότα ζάχαρης
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι,το κακάο, το baking powder και το αλάτι
και αφήνετε στην άκρη.
2. Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέμα και
να αφρατέψουν, για 3 λεπτά.
3. Προσθέστε τα αυγά, ένα ανά προσθήκη , και χτυπάτε πολύ καλά πριν το επόμενο.
Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε. Προσέχετε να
παίρνετε και το μείγμα που μένει στα τοιχώματα του κάδου.
4. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία.
5. Στρώνετε λαδόκολλα σε δυο ρηχά ταψιά.
6. Χωρίζετε την ζύμη στα 2 και ζυμώνετε με πλάστη το κάθε μισό πάνω στα ταψιά μέχρι
μέχρι να έχουν πάχος 0,6 εκ.
7. Βάζετε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα (μαζί με τη λαδόκολλα).
8. Το πάγωμα εμποδίζει τη ζύμη να απλώσει κατά το ψήσιμο, επομένος μη παραλείψετε
αυτή το βήμα.
9. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C.
10. Με τη χρήση κουπάτ κάνετε σχήματα στην επιφάνεια κάθε ζύμης .
11. Στρώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά ρηχά και φροντίζετε κάθε μπισκότο να έχει
απόσταση 5 εκ. από το άλλο.
12. Ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να έχουν σφίξει.
13. Αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε πάνω στο ταψί να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Έπειτα μεταφέρετε σε μια σχάρα ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
14. Διακοσμείτε με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.

(Δημήτρης Χριστάρας )

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης