Ανακαλύπτoντας το παρελθόν, σχεδιάζοντας το μέλλον

HeritageΟι κυριότεροι στόχοι του εργαστηρίου:

Οι κυριότεροι γνωστικοί, συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς και να αναγνωρίζουν τις διαφορετικές μορφές της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να μπορούν να εξηγήσουν γιατί ένα υλικό μνημείο ή κάποια φυσικά οικοσυστήματα αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Να μπορούν να εργαστούν στο πλαίσιο της ομάδας και να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέλη, να μπορούν να παρουσιάζουν γραπτά και προφορικά τις εργασίες τους  και να αναζητούν/αξιοποιούν διαδικτυακές πηγές.

Με τις προτεινόμενες δραστηριότητες γίνεται μία προσπάθεια ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη, οργανωτικές/συνεργατικές δεξιότητες και δεξιότητες επικοινωνίας. Επιπλέον να αναπτύξουν δεξιότητες ανάληψης δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ως προς τη διαφύλαξη τη πολιτιστικής κληρονομιάς και της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος. Τέλος ο σχεδιασμός του προγράμματος και οι προτεινόμενες δραστηριότητες στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ψηφιακής μάθησης μέσω του ψηφιακού εγγραματισμού, καθώς και στην ενδυνάμωση της δημιουργικής μάθησης μέσω των τεχνών.

Δείτε εδώ το πλήρες σχέδιο δράσης:



Λήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης