Γιατί είναι πολύτιμος φίλος το βιβλίο;

ΑΠΟ: dsparaki - Δεκ• 07•18

eikona2

…Σύμφωνα με τη γνωστή συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς το πνεύμα μας είναι αχόρταγο, ενώ το στομάχι μας χορταίνει. Δηλαδή, το πνεύμα μας δεν χορταίνει , όσα βιβλία και αν διαβάσει. Ακόμα κι αν μελετήσει κανείς πολλά βιβλία, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει. Γιατί μέσα από τα βιβλία ανοίγεται στον καθένα μας ένας ολόκληρος κόσμος. Αποκτάμε γνώσεις, μορφωνόμαστε, περνάμε ευχάριστα την ώρα μας. Επομένως, τα βιβλία κανείς ποτέ δεν τα χορταίνει , γιατί ο κόσμος που μας γνωρίζουν δεν περιορίζεται . Ενώ αντίθετα, το σώμα μας ακόμα και λίγη τροφή να του δώσουμε ικανοποιείται.

Κατερίνα Νυχά

…Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο είναι πολύτιμος φίλος, επειδή δεν το βαριέμαι, το διαβάζω όποτε θέλω, δεν γκρινιάζει και δε μαλώνουμε. Δεν τον νοιάζει να τον αφήσω στο ράφι, ούτε να το πάρω μία βόλτα. Για την ακρίβεια δε το ρωτάω καν. Με ακολουθάει πιστά και ποτέ δε με αφήνει μόνο.

Χρήστος Ξανθόπουλος

…Πιστεύω ότι τα βιβλία μας μαθαίνουν χίλια πράγματα για τον κόσμο , τους άλλους, τον ίδιο μας τον εαυτό. Συχνά μας φανερώνουν ότι και οι άλλοι νιώθουν όπως εμείς, έχουν τις ίδιες χαρές ή τις ίδιες στεναχώριες,  αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, αλλά καταφέρνουν τελικά να τα ξεπεράσουν.

Μαρία- Δανάη Ευαγγελάτου.

…Επίσης, χορταίνεις την λεγόμενη πνευματική πείνα. Πολλοί πιστεύουν ότι το πνεύμα είναι αχόρταγο αφού ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει ποτέ να ανακαλύπτει και να προοδεύει

Μιχάλης Αναστασάκης

…Συμπερασματικά, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος με το οποίο ένα παιδί ή ακόμα κι ένας ενήλικας θα μπορούσε να ασχολείται.

Γιάννης Τριανταφύλλου

Σχολιάστε

Top