
Είναι από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα του Πηλίου.
Μη σας μπερδεύει το όνομα και νομίζετε ότι προέρχεται από τις Σπέτσες. Οφείλει το όνομά του στη σπέτζα, δλδ την καυτερή πιπεριά. Σας δίνω την απλούστατη συνταγή του τόπου μου.
Αφράτο ψωμί και τσίπουρο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
Καθαρίζουμε 6-7 πράσινες+κόκκινες πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες, ψιλοκόβουμε 1 κόκκινη καυτερή ή 2 πράσινες καυτερές πιπεριές και τις σοτάρουμε όλες στο τηγάνι για 10′ περίπου να μαραθούν. Αφαιρούμε τις πιπεριές και τηγανίζουμε μισό κιλό χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και από τις δύο πλευρές. Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε πάλι μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές, 200 γρ. χυμό ντομάτας, ντοματίνια (αν θέλουμε), μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο μπούκοβο. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για ένα τεταρτάκι να μειωθούν τα υγρά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.