ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ : «ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ»

Στην  επίσκεψη  της ΣΤ τάξης  στο  μουσείο τηλεπικοινωνιών  του ΟΤΕ  τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους τρόπους επικοινωνίας από τα αρχαία χρόνια εώς σήμερα.

THLEFONO

Έμαθαν για τις  φρυκτωρίες,για τα τηλέφωνα,τους τηλεγράφους ακόμα και για τους δορυφόρους που συντονιζουν τις τηλεοράσεις μας.

 

 

 

 

Όμως το πιο εντυπωσιακό έκθεμα του μουσείου ήταν το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος».Το πολεμικό αυτό πλοίο ναυπηγήθηκε από τους

PLOIOΑμερικάνους το 1909 για λογαριασμό της Αμερικανικής κυβέρνησης, όμως,το 1947,η Αμερικανική κυβέρνηση το δώρισε στην Ελλάδα.Από εκεί, η Ελληνική κυβέρνηση το παρέδωσε στον ΟΤΕ από όπου το πλοίο πήρε το όνομα «Θαλής ο Μιλήσιος».

Το πλοίο αυτό είναι ξεχωριστό  γιατί είναι το μόνο ελληνικό καλωδιακό πλοίο.Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του κατασκεύασε 140 νέα καλώδια και εξετέλεσε επισκευες σε περισσότερες από 630 γραμμές παλαιότερων καλωδίων.Σήμερα το πλοίο αυτό βρισκεται στο Ναυτικό μουσείο.

PLOIO2

Στην επίσκεψή μας είδαμε κι άλλα σπουδαία πραγματα  που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε κι εσείς!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ2

Σχολιάστε

Top