ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όπως όλοι ξέρουμε, η υγιεινή διατροφή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει θετικά σε μεγάλο ποσοστό την υγεία και την μακροζωία. Ας δούμε μαζί τώρα, τους 6 καλοκαιρινούς «παράγοντες» που ωφελούν σε αυτήν:

 

SESKOULA1Τα Σέσκουλα: Αυτά τα λαχανικά έχουν μια παραπάνω από εντυπωσιακή σύνθεση θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες C, E και βήτα καροτίνη. Οι βιταμίνες και οι ανόργανες ουσίες που περιέχουν, μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα και βοηθούν στην αποφυγή ζημιών των κυττάρων, μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων. Δοκιμάστε τα στον ατμό ή προσθέστε τα σε διάφορες καλοκαιρινές συνταγές για επιπλέον χρώμα, γεύση και αντιοξειδωτικά.

 

 

AGGOURI

2 Τα αγγούρια: Ένα ακόμη πράσινο λαχανικό –τα αγγούρια- που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά και ευδοκιμεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Περιέχουν θρεπτικές ουσίες που ανανεώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα μας, καθιστώντας τα μια ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Επίσης περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο είναι γνωστό ότι βελτιώνει την επιδερμίδα.

 

SOLOMOS3Σολομός σε κονσέρβα: Βάλτε τον κονσερβοποιημένο σολομό στο τραπέζι σας, καθώς έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και μειωμένο κόστος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης του καλοκαιριού. Επίσης, αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα ισορροπημένων και απορροφημένων πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο κονσερβοποιημένος, ταιριάζει απόλυτα σε σαλάτες, ζυμαρικά, σούπα ή πίτσα.

 

kalampoki

4Το καλαμπόκι: Μια σαλάτα με καλαμπόκι, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σας, ενώ επίσης προστατεύει από τη ζημιά που προκαλούν οι ηλιακές ακτίνες. Επίσης, το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β, Ε καθώς και πολλών μεταλλικών στοιχείων και η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών του πεπτικού συστήματος.

watermelon5 Το καρπούζι : Το καρπούζι αποτελείται κατά περισσότερο από 90% από νερό, γεγονός που το κάνει μια καλή πηγή ενυδάτωσης το καλοκαίρι. Αυτό το γλυκό φρούτο είναι επίσης πλούσια πηγή λυκοπενίου, ένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες. Μπορείτε να το απολαύσετε και ως γρανίτα, παγώνοντας τον χυμό του στην κατάψυξη.

Και Τέλος…..

berries16 Τα μούρα: Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων, μπορεί να επιβραδύνει την γνωστική εξασθένηση. Στην πραγματικότητα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων, συσχετίστηκε με μείωση κατά 2,5 χρόνια της γνωστικής εξασθένησης. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες, αλλά και σε συνταγές φαγητών.

Μαρία Γιάννου Τάξη Στ’1

 

 

Σχολιάστε

Top