Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν πέντε κορίτσια. Η Ευρώπη, η Ωκεανία, η Αφρική, η Ασία και η Αμερική. Αυτές οι πέντε είχαν συναντηθεί στο σπίτι της Ασίας για να κάνουν ένα project. Κάποια στιγμή η μαμά της Ασίας πετάχτηκε μέχρι το supermarket για να αγοράσει κάτι που ήθελε και έτσι τα κορίτσια έμειναν μόνα τους στο σπίτι. Μετά από λίγο χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού. Ξαφνιασμένες πήγαν να ανοίξουν. Όταν άνοιξαν την πόρτα, το πρώτο πράγμα που αντίκρισαν ήταν μια τεράστια μηχανή. Με δυσκολία την πήραν μέσα και άρχισαν να την παρατηρούν με προσοχή. Μετά από λίγη ώρα πρόσεξαν  ότι στη μέση του μηχανήματος υπήρχε ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί. Τι να έκανε άραγε; Φοβόντουσαν  να το πατήσουν,  διότι δεν ήξεραν τι θα μπορούσε να γίνει!!! Η περιέργεια τελικά νίκησε τον φόβο τους και με δισταγμό το πάτησαν. Το σπίτι, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε…ΑΡΑΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΟΥΜΠΙΑ;

            χώρα 1Το σπίτι εξαφανίστηκε και τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε έναν άλλο κόσμο. Βρέθηκαν  πάνω σε μια ψηλή γέφυρα!! Περπάτησαν λίγο παραπέρα παρατηρώντας το τοπίο και δίχως να το καταλάβουν έφτασαν σε μια εξοχική πολιτεία τυλιγμένη με δέντρα και με  μια απαλή ομίχλη. Η πόλη αυτή ήταν  πάνω σε έναν καταπράσινο  λόφο, με ένα μεγάλο κάστρο στο κέντρο , ώστε  να μπορούν να  το βλέπουν και να το θαυμάζουν όλοι  οι κάτοικοι της, αλλά  και οι  άνθρωποι που επισκέπτονταν την πολιτεία αυτή. Χωρίς πολύ σκέψη αποφάσισαν να το επισκεφτούν. Έτσι και έγινε!

Όταν μπήκαν μέσα στο παλάτι , είδαν  την Σταχτοπούτα υπερσύγχρονη. Δεν  πίστευαν στα μάτια τους , ότι επιτέλους περίμενε το πρώτο της παιδί!! Φαινόταν ευτυχισμένη! Αποφάσισαν να πάνε να της μιλήσουνε από κοντά. Τους είπε ότι μετά από τόσα που πέρασε, έχει το δικό της βασίλειο, τον άντρα της και ότι ζει μια ήσυχη και γαλήνια ζωή. Ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ που την γνώρισαν και συνέχισαν τον δρόμο τους…

Βγαίνοντας έξω από το παλάτι της Σταχτοπούτας, βαδίσαμε αργά λίγο πιο κάτω, μέχρι που είδαμε ένα περίπτερο στο οποίο μέσα  βρισκόταν η Χιονάτη. Γλυκιά όπως πάντα!! Πλησιάσαμε λίγο πιο κοντά για να την ρωτήσουμε τι κάνει εκεί πέρα κι εκείνη μας εξήγησε ότι μετά τον χωρισμό της με τον πρίγκιπα παντρεύτηκε έναν ξυλοκόπο και τώρα δουλεύει εκεί για να ζήσει! Μας είπε επίσης ότι τους βοηθάνε πάρα πολύ και οι φίλοι της  οι νάνοι, φέρνοντας  τους  χρυσό από τα ορυχεία στα οποία και εξακολουθούν να δουλεύουν!!

Συνεχίσαμε τον δρόμο μας εξερευνώντας προσεκτικά το τοπίο. Ξάφνου είδαμε  να ξεπροβάλλει πίσω από έναν λόφο ένα μεγάλο και ψηλό κάστρο και είπαμε να πάμε να το δούμε και από κοντά! Αρχίσαμε να τρέχουμε προς το παλάτι με αγωνία για να μάθουμε ποιά πριγκίπισσα των παραμυθιών το διοικούσε. Ανοίξαμε την βαριά ξύλινη πόρτα και μόλις μπήκαμε μέσα , αρχίσαμε να τρίβουμε τα μάτια μας για να σιγουρευτούμε ότι δεν ονειρευόμαστε, γιατί πριγκίπισσα αυτού του κάστρου ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα. Μας υποδέχτηκε πολύ καλοσυνάτα προσφέροντας μας ένα φλιτζάνι τσάι. Μετά από ώρες  συζήτησης μας είπε ότι ήταν ερωτευμένη με τον Τζακ από την φασολιά. Φεύγοντας μας παρακάλεσε να το κρατήσουμε μυστικό και μας ευχήθηκε καλό ταξίδι.χώρα 2

Φυσικά εμείς θέλαμε να βρούμε αμέσως τον Τζακ. Όχι για να μαρτυρήσουμε το μυστικό της , αλλά επειδή θέλαμε να τον ψαρέψουμε, αν του αρέσει και του ίδιου η Κοκκινοσκουφίτσα. Τελικά από μόνος του  παραδέχτηκε ότι ήταν τρελά ερωτευμένος με την Χρυσομαλλούσα, η οποία ήταν καταζητούμενη. Όμως δεν θέλησε να μας πει τον λόγο. Μχώρα 3ας είπε ότι κάθε φορά που έχει πανσέληνο την συναντάει σε έναν λόφο λίγο πιο έξω από την πολιτεία. Τον  ακούγαμε τόσο  προσεκτικά σαν να μας έλεγε το καλύτερο παραμύθι.

Αμέσως μετά  πήγαμε  να εξερευνήσουμε  και το δάσος , γιατί θέλαμε να δούμε το τι θα μπορούσαμε να συναντήσουμε και τι μυστικά κρύβει! Όμως καθώς περπατούσαμε πέσαμε  σε μια τρομερή παγίδα. Είχαμε μπλεχτεί  σε ένα δίχτυ το οποίο κρεμόταν από ένα ψηλό δέντρο!! Ξαφνικά  πίσω από τις χώρα 4σκιές τριών δέντρων βγήκαν ένα τελώνιο και δύο καλικάτζαροι. Αμέσως καταλάβαμε ότι αυτοί είχαν στήσει την παγίδα. Έπειτα με ένα μαχαίρι κόψανε το δίχτυ και πέσαμε πάνω στο ξύλινο κάρο τους .Μας οδήγησαν σε μια σπηλιά η οποία ήταν τρία μέτρα κάτω από τη γη. Όταν φτάσαμε στη σπηλιά τους, αντικρίσαμε ένα αποκρουστικό θέαμα. Ήταν γεμάτη  ανθρώπους οι οποίοι  έμοιαζαν να είναι σκλάβοι τους, αφού εάν δεν τους  άρεσε κάτι που έκαναν τους χτυπούσαν με μαστίγιο!!!!! Μας οδήγησαν   στο  υγρό απαίσιο κελί μας.

Ενώ  μας  πήγαιναν στο κελί μας, μέσα από ένα μακρύ σκοτεινό διάδρομο ήμασταν πολύ τρομαγμένες .Τι θα μας έκαναν άραγε; Ένα αγόρι τελώνιο μας  κοιτούσε καλά-καλά. Εμείς κάναμε τις αδιάφορες. Αργά  το βράδυ , το τοπίο ήταν  τρομακτικό  και αηδιαστικό. Ξαφνικά μέσα στην ησυχία της νύχτας  ακούστηκαν βήματα .Μέσα  στο σκοτάδι ξεπρόβαλε το αγόρι τελώνιο  και μας πλησίασε αργά-αργά. Τι να ήθελε μέσα στην νύχτα; Δίχως να διστάσει μας είπε ότι μας συμπάθησε και πως θα μας ελευθέρωνε εάν του δίναμε όλες από ένα φιλί στο μάγουλο .Εμείς δεχτήκαμε και έτσι ξεκλείδωσε το κελί μας ….

Την  ώρα που ήταν να του δώσουμε από ένα φιλί, η Ωκεανία τον χαστούκισε, η Αμερική τον κλώτσησε στο πόδι , η Ευρώπη του έχωσε αγκωνιά στο στομάχι , η Ασία του έβαλε τρικλοποδιά και όταν έπεσε κάτω η Αφρική τον έδεσε. Όλες μαζί μετά φύγαμε τρέχοντας. Ανεβήκαμε έναν  ατελείωτο, ανηφορικό διάδρομο που μας  έβγαλε  ξανά επάνω στην γη. Αρχίσαμε να τρέχουμε στο δάσος.

χώρα 5Ξαφνικά  εμφανίστηκε μια νεράιδα η οποία μας πήγε  στην νεραϊδοχώρα . Εκεί συναντήσαμε την Tinkerbelle και τον Peter pan, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Γουέντι που είχε για ξαδέρφη της την Ariel.

Tέλος η Ariel μας οδήγησε κολυμπώντας στην πολιτεία.χώρα 6

Εκεί  στην πολιτεία   ανακαλύψαμε  μια μυστική ,  μαγική σπηλιά  όπου ήταν το κρησφύγετο της  Μουλάν,  η οποία ήταν  κουμπάρα  της  Ποκαχόντας. Μας  προσκάλεσαν  με χαρά στον γάμο τους, το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Εμείς γυρίσαμε γρήγορα πίσω στο παλάτι της Σταχτοπούτας για να μας δώσει μερικά ωραία, καλά φορέματα, για να φορέσουμε. Μας πήγαιναν πάρα πολύ. Είχε καλό γούστο. Στον γάμο γνωρίσαμε όλους  τους ήρωες των παραμυθιών, μαζί και μία μάγισσα που μπορούσε να δει το παρελθόν και το μέλλον του ανθρώπου. Έτσι είδε και το δικό μας. Της ζητήσαμε ευγενικά  να μας γυρίσει στο σπίτι!! Είπε κάτι παράξενα μαγικά ξόρκια και δίχως να καταλάβουμε το πώς; και το πότε; επιστρέψαμε στο σπίτι.

ΚΑΙ      ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!

 

 

ΤΕΛΟΣ

ΑΝΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗ

ΒΑΛΙΑ  ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΡΟΜΠΟΛΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤ’2

Σχολιάστε

Top