ΕΝΑΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

PIANO1

ΕΝΑΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου του 2016 μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας ο πιανίστας κ.Παναγιώτης Μάρκου. Είναι ένας νέος μουσικός, με εντυπωσιακό βιογραφικό.

Ήρθε μέσα στην τάξη μας και μίλησε, στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης, για την πορεία του στον τομέα της μουσικής. Μας μίλησε επίσης για τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει και τα εμπόδια που εμφανίστηκαν.

Παρόλα αυτά ο κ.Παναγιώτης, συνέχισε να ακουλουθεί το όνειρο του, που από μικρό παιδί ήταν να γίνει μουσικός. Σπούδασε 5 χρόνια στο Λονδίνο. Κέρδισε πολλά βραβεία, συμμετείχε σε πολλά κονσέρτα, παρουσιάσεις και σεμινάρια και έκανε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Επίσης μας έπαιξε με το αρμόνιο το <<Βαλς των χαμένων ονείρων>> του Μάνου Χατζιδάκη και έπαιξε με την κιθάρα διάφορα μουσικά κομμάτια, μαζί με κάποιους από τους μαθητές. Όλοι ενθουσιαστήκαμε και στο τέλος τον χειροκροτήσαμε.

Για εμάς τα παιδιά αυτή η επίσκεψη, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, διότι βοηθήθηκαν κάποια παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της μουσικής. Πραγματικά η ήρεμη και συγκροτημένη προσωπικότητά του αποτελεί πρότυπο προς μίμηση.

Επιπρόσθετα, βοήθησε και εμάς τους άλλους που δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την μουσική, να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως είναι σημαντικό να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να επιμείνουμε σε αυτό που αγαπάμε ό,τι εμπόδιο κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του και τις πολύτιμες συμβουλές του.

Μαρία Ρομπόλη Στ’2

Σχολιάστε

Top