Μιλάμε για δωρεάν παιδεία, υπήρξε ποτέ δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα;

ypourgeio

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του εκδοτικού οίκου, Pearson, έχει το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη. Οι γονείς στη χώρα μας δαπανούν 950 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τη συμπληρωματική -εκτός σχολείου- ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) των παιδιών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να προβεί σε ριζικές αλλαγές του υπάρχοντος εκπαιδευτικού συστήματος. Οι μαθητές έχουν ανάγκη να <<αναπνεύσουν>> και να εκφραστούν μέσω μαθημάτων, όπως είναι η Μουσική, τα Εικαστικά και η Θεατρική Αγωγή. Επιζητούν όμως και να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα ωφέλιμα για τη ζωή τους, όπως είναι η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, η Οδική Συμπεριφορά και η Αγωγή Υγείας.

Οι αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο της Παιδείας καλό είναι να παίρνονται από κοινού από όλες τις παρατάξεις που εντάσσονται στη Βουλή των Ελλήνων.

Εξίσου αναγκαία είναι η αξιολόγηση-με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα-όλων των εκπαιδευτικών.

Τέλος είναι πρόσταγμα των καιρών μας οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στον τομέα της Παιδείας, καθώς η κοινωνία εξελίσσεται ραγδαία και οι ιθύνοντες οφείλουν να δρουν συλλογικά προς όφελος της νεολαίας και όχι προς εκδίωξη της!

Θάνος ΣΤ2

Σχολιάστε

Top