ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

metafora-mellontos-google-04

Το Shweeb είναι ένα πρωτότυπο μέσο μεταφοράς του μέλλοντος για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Μοιάζει με ένα ποδήλατο-κάψουλα που κινείται με πετάλια πάνω σε έναν σιδηρόδρομο. Προς το παρον πιστεύουν πως μπορει να αλλαξει τον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι μέσα στην πόλη!!!

Όπως θα δείτε παρακάτω, φαίνεται διασκεδαστικό και αναμφίβολα οικολογικό, όμως οι ειδικοί δεν ειναι σιγουροι     για την πρακτικότητα του…

Ο κ Barnett έβλεπε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Τόκυο και σκέφτηκε πώς θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τα οχήματα πάνω από την πόλη, εναέρια.  Επιστρέφοντας στο σπίτι του στη Μελβούρνη, εργάστηκε για την έννοια και την ανέπτυξε ενα σχεδιο.

Το Shweeb είναι ένα είδος πεντάλ τελεφερίκ με καμπίνες που μπορεί να μεταφέρει ένα μόνο επιβάτη. Ο επιβάτης, ωστόσο, δεν αναμένεται να ρυμουλκείται από ένα κινητήρα, αλλά πρέπει να βοηθά τη μετακίνηση με ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του ποδηλάτου. Το Shweeb επιτρέπει την εγκατάσταση ενός πραγματικού τελεφερίκ αποφεύγοντας  ακριβές και ρυπογόνες κατασκευές και εξαλείφει την αστική ρύπανση.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΕΛΕΝΑ ΑΓΡΙΔΙΩΤΗ (Ε1)

Σχολιάστε

Top