Βιβλία για το καλοκαίρι

Τα παιδικά βιβλία θα κρατήσουν παρέα στους μικρούς μας φίλους την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Τα σχολεία όπου να ναι κλείνουν και τα μικρά παιδιά θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ το διάβασμα ενός βιβλίου μπορεί να τους κρατήσει την καλύτερη παρέα στο σπίτι ή στην παραλία.

Η ανάγνωση βιβλίων μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά καθώς τους εξιτάρει τη φαντασία, μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα και τους ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους. Όσο πιο μικρά τα φέρουμε σε επαφή με το βιβλίο τόσο πιο πολύ θα τους γίνουν απαραίτητα στο μέλλον ξεφεύγοντας και χαλαρώνοντας μέσα από την ανάγνωση μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας.

Προτάσεις για παιδικά βιβλία

«Το νησί της Μαρίας» Βικτόρια Χίσλοπ (εκδόσεις Ψυχογιός)
Ηλικία: Από 9- 13 ετών

Υπόθεση: Με λένε Μαρία Πετράκη. Κι αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου. Εμπνευσμένη από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ Το Νησί και προσαρμοσμένη για τα παιδιά, η συγκινητική ιστορία της Μαρίας για το πώς η ζωή της συνδέθηκε με τη Σπιναλόγκα, ένα μικρό νησί κοντά στην Κρήτη, είναι ένας ύμνος στη φιλία και στην οικογένεια, στην ελπίδα και στην αγάπη.

«Ο Σωκράτης Πρόεδρος» Marchand Yan (εκδόσεις Κάκτος)
Ηλικία: Από 8 ετών

Υπόθεση: Τα καζάνια της Κολάσεως δεν έχουν πια χώρο για να φιλοξενήσουν τις άδικες ψυχές που κατεβαίνουν στα Τάρταρα. Μόνη λύση; Να επιστρέψει στη γη ο Σωκράτης και να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους! Με τη βοήθεια του ρήτορα Γοργία, ο μεγάλος σοφός θα μπορούσε να καταφέρει ακόμα και πρόεδρος να εκλεγεί!

«Αντίο, Σμύρνη» Ιωάννα Μπαμπέτα (εκδόσεις Μίνωας)
Ηλικία:
Από 2-8 ετών

Υπόθεση: Ήταν άνοιξη του 1919 όταν ο μπαμπάς υποσχέθηκε στον Λευτέρη ένα ποδήλατο. Εκείνες τις μέρες ελληνικές σημαίες γέμιζαν τον χάρτη και στόλιζαν τα μπαλκόνια.

«Διάσημοι άνθρωποι» εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικία: Από 5 ετών

Υπόθεση: Πώς άλλαξε τον κόσμο ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποιος είπε τη διάσημη φράση «έχω ένα όνειρο»; Ποιος ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα; Ένα διαδραστικό βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν σπουδαίες προσωπικότητες.
Αλήθεια έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι του Ισαάκ Νεύτωνα; Πόσα βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν στη Μαρί Κιουρί; Τα παιδιά ανακαλύπτουν διάσημους ανθρώπους σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις. Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, γνωρίζουν σπουδαίες προσωπικότητες, μαθαίνουν για τα επιτεύγματά τους και έρχονται σε επαφή με την ιστορία, την επιστήμη και την τέχνη.

«Ο παππούς Θοδωρής και η Ντορέτα» Σία Γκοντπιαρ (εκδόσεις Λιβάνη)

Υπόθεση: Όταν η Ντορέτα γεννήθηκε, ο παππούς της, ο Θοδωρής, είχε ήδη ξεκινήσει –αναπάντεχα– το «µεγάλο ταξίδι» του. Γι’ αυτό κι εκείνη, για να τον έχει πάντα στη ζωή της, πήρε το όνοµά του. Κάθε µέρα, το µικρό κορίτσι κοιτά τη φωτογραφία του πάνω στο µεγάλο ράφι στο σαλόνι. Πώς, άραγε, θα µπορούσε, µε έναν µαγικό τρόπο, να τον συναντήσει από κοντά, έστω για µία και µοναδική φορά;Ποιος είναι ο δρόµος που πρέπει να ακολουθήσει; Μια συγκινητική ιστορία, που µας γεµίζει όµορφα συναισθήµατα και µοναδικές εµπειρίες, εµφυσώντας στα παιδιά τις αξίες της αγάπης και της ευγνωµοσύνης, καθώς και τη σηµασία των οικογενειακών δεσµών.

«Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή» Ραχμίλ Φρανσουάζ &Γκαστό Σαρλότ (εκδόσεις Κέδρος)
Ηλικία: Από 7 ετών

Υπόθεση: Προκειμένου να τιμωρηθεί για μια τρομερή πράξη του, ο Ηρακλής, γιος του Δία, πρέπει να εκτελέσει δώδεκα άθλους. Όμως ο δρόμος προς τη συγχώρεση των θεών είναι γεμάτος εμπόδια και παγίδες.
Ο γενναίος Ηρακλής θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει δύσκολες δοκιμασίες και κινδύνους και να νικήσει τερατώδη πλάσματα.
Δώδεκα δοκιμασίες, δώδεκα περιπέτειες. Ίσως πιστεύετε πως γνωρίζετε τους άθλους του Ηρακλή. Είστε σίγουροι όμως; Ακολουθήστε τον στα ταξίδια του.

Πηγή: iefimerida.gr6 προτάσεις για παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι – iefimerida.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης