Παραολυμπιακοί αγώνες

παραολυμπιακο σύμβολο

Παιδιά έχετε ακούσει για τους παραολυμπιακούς αγώνες;

Μέσα από το παραμύθι «Νταν Νταν Τέλης ο σοφός Κουνέλης» που διαβάσαμε μέσα στην τάξη μάς δημιουργήθηκε η ανάγκη να μάθουμε περισσότερα για το τι είναι οι παραολυμπιακοί αγώνες! Θέλετε να μάθετε και εσείς; Ίσως έτσι γίνουμε όλοι καλύτεροι και βοηθήσουμε να γίνει ο κόσμος καλύτερος για όλους μας!!!!

δουκισσα

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι ένα σπουδαίο  αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές με σωματική αναπηρία απ” όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1960 στην Ρώμη, αμέσως μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακούς Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Στίβος). Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.      

Παραολυμπιονίκες ονομάζονται οι αθλητές, που έχουν μπει στην πρώτη οκτάδα, στην κατάταξη ενός Παραολυμπιακού αθλήματος. Τα Παραολυμπιακά αθλήματα στην Ελλάδα άρχισαν να αναπτύσσονται κατά τη δεκαετία του ’70 και η πρώτη συμμετοχή Έλληνα αθλητή σε Παραολυμπιακούς ήταν το 1976.  Οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων προπονούνται εξίσου σκληρά επί σειρά ετών, με τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σ” αυτούς. Επιλέγονται, μάλιστα, με τα ίδια αυστηρά κριτήρια και τα ρεκόρ που σημειώνουν μπορούν να συγκριθούν ευθέως με τα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων.    
παραολυμπιακο σύμβολο 2Οι αθλητές με αναπηρίες, μέσω των Παραολυμπιακών Αγώνων προβάλλουν τις ικανότητές τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η συμμετοχή τους στους αθλητικούς αγώνες αποδεικνύει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί κοινωνικό στίγμα αλλά ατομική πρόκληση που εκφράζεται έντονα και αισιόδοξα στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Σήμερα, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει συμβάλλει πολύ στην επίτευξη μεγάλων επιδόσεων από τους αθλητές με αναπηρίες.

                                                                 

Συντάκτες: Συνοδή, Δημήτρης, Δούκισσα,Αντωνία,Ελένη-Ιωάννα, Βασίλης, Ιωάννης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης