ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

fthi5

ΓΑΤΑ ΣΙΑΜ

Αυτή η γάτα έρχεται από την μακρινή Ταϊλάνδη. Είναι πολύ έξυπνη, δεν της αρέσουν πολύ τα παιχνίδια αλλά είναι πάρα πολύ φιλική. Το τρίχωμά της είναι άσπρο, καφέ και θυμίζει βραδινή τουαλέτα. Τα μάτια της είναι γαλανά και τη νύχτα λαμπυρίζουν. Είναι αθλητικός τύπος και πάντα δείχνει στοργή στα αφεντικά της.

01-600

 

ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας ή αλλιώς Δικερόρινος ο σουματρικός είναι μέλος της οικογένειας των Ρινοκεροτίδων και είναι ένα από τα πέντε είδη ρινόκερων που ζουν σήμερα. Είναι ο μικρότερος ρινόκερος με ύψος 120-145 εκ. και μήκος 250 εκ. Το βάρος του ποικίλει από 500-800 κιλά όπως και τα αφρικανικά είδη, έχει δύο κέρατα. Το μεγαλύτερο είναι το ρινικό και έχει μήκος 15-25 εκ. ενώ το δεύτερο είναι μικρότερο. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του καλύπτεται από κοκκινωπό τρίχωμα.

02-600

ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ

Οι λευκές τίγρης σε αντίθεση με τα άλλα αιλουροειδή είναι καλές στο κολύμπι αλλά όχι στην αναρρίχηση. Τα νεογέννητα είναι πολύ μικρά και τις πρώτες 6-12 μέρες είναι τυφλά.

03-600

ΓΑΤΑ ΒΕΝΟΥΣ

Η γάτα Βένους είναι μια ιδιαίτερη γάτα. Το πρόσωπό της είναι χωρισμένο στα δύο. Το μισό είναι πορτοκαλί με ένα γαλανό μάτι και το άλλο μισό μαύρο με ένα πράσινο μάτι. Διάφοροι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η Βένους έχει διαφορετικό DNA στα κύτταρα της μισής πλευράς του προσώπου από ότι στο άλλο μισό.

04-600

ΚΡΙ ΚΡΙ

Τα κρικρι είναι ένα είδος κατσίκας που τα βρίσκουμε μόνο στην Κρήτη. Όταν γεννιούνται ζυγίζουν μόνο 1,7 γραμμάρια. Αποφεύγουν τους ανθρώπους και μπορούν να ανεβαίνουν τα βράχια κατακόρυφα.

 05-600

ΣΤ’2

Αθανασόπουλος Δημήτρης

Δημόπουλος Ιάσωνας

Εγκορόφ Αντόνιο

Λαζάρου Βασίλης

Λαμπρόπουλος Θοδωρής

  •   Η ελεφαντομυγαλή  είναι ένα πολύ μικρό ζωάκι που έχει μήκος 10-30 εκατοστά. Ωστόσο παρά το μικρό του μέγεθος τρέχει μέχρι 30 χιλιόμετρα την ώρα και τρώει μυρμήγκια με την μικρή προβοσκίδα του. Επίσης δεν αλλάζει ποτέ ταίρι.

 

Ελεφαντομυγαλή

Φετουρής Στέλιος Στ’1

 

 

  •   Το rondo dwarf galago ζει στην Τανζανία. Το φυσικό του περιβάλλον είναι σε υποτροπικά δάση και το σπίτι του είναι μικροσκοπικό. Ολόκληρο το είδος του ζει σε μια περιοχή μικρότερη από 100 τ. χμ. και μικραίνει όλο και περισσότερο λόγω της αποψίλωσης των δασών.

 

rondo dwarf galago

 

Φετουρής Στέλιος Στ’1

 

 

  •    Η ταραντούλα παγώνι είναι το μοναδικό μπλε είδος του γένους ποκοιλοθίρια. Ο φυσικός βιότοπος του είδους είναι σε φυλλοβόλα Δάση στην Νότια Ινδία. Το μέγεθος του πληθυσμού της είναι άγνωστο.

ταραντουλα παγωνι

Φετουρής Στέλιος Στ’1

 

 

  •   Το ταχύτερο πλάσμα στη γη είναι ένα πουλί. Συγκεκριμένα ένα είδος γερακιού πολύ γνωστό και στην Ελλάδα με το όνομα πετρίτης ή με την επιστημονική ονομασία Falco peregrinus και μπορεί να κάνει καθόδους που η ταχύτητά του ξεπερνάει και τα τετρακόσια χιλιόμετρα την ώρα.

πετριτης

Παπαδογεωργάκης Χάρης Στ’1

 

 

  •   Η γαλάζια φάλαινα είναι το μεγαλύτερο γνωστό ζώο που έζησε ποτέ με μήκος 30 μέτρα και μάζα 190 τόνους. Ο μεγαλύτερος γνωστός δεινόσαυρος του Μεσοζωικού αιώνα ήταν ο Αργεντινόσαυρος, ο οποίος εκτιμάται ότι ζύγιζε πάνω από 90 τόνους.

 

γαλαζια φαλαινα

Παπαδογεωργάκης Χάρης Στ’1

 

 

  •   Μία γάτα έχει 37 μύες σε κάθε αυτί;

γατα

Τζαβάρα Δημήτρης Στ΄1

 

  •   Ένας κροκόδειλος δεν μπορεί να βγάλει έξω τη γλώσσα του;

 

κροκοδειλοσ

Τζαβάρα Δημήτρης  Στ’1

 

  •   Μια λιβελούλα ζει για 24 ώρες;

 

λιβελουλα

Τζαβάρα Δημήτρης  Στ΄1

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης