Εκπαιδευτική Ρομποτική – STEM

shutterstock_497153830_f

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας κλάδος της επιστήμης που συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη της μηχανικής και των μαθηματικών (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Τα ρομποτικά συστήματα εφαρμόζονται ήδη στις βιομηχανίες, στην ιατρική, στην εξερεύνηση του διαστήματος, στην εκπαίδευση ακόμα και στις οικιακές εργασίες. Η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής θα αλλάξει τη μορφή της απασχόλησης κάνοντας επιτακτική τη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών με γνώσεις STEM. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα επαγγέλματα STEM αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με άλλα επαγγέλματα, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά εμφανίζουν υψηλότερες αποδοχές.

Αντιλαμβανόμενοι τις μελλοντικές προκλήσεις-απαιτήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές, υλοποιούμε στο σχολείο μας το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Μέσα από την ενασχόληση με το πρόγραμμα τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να κοινωνικοποιηθούν, να αποκτήσουν κρίσιμες δεξιότητες σε θέματα που αφορούν την ομαδική συνεργασία, την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, την διαχείριση του έργου, τον προγραμματισμό, την καινοτομία.

Η ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα διαθεματική δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών κάνοντάς τα να είναι πιο δημιουργικά.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε τη ρομποτική.

Σχολιάστε

Top