Διατάξεις για τα ΕΝΕΕΓΥΛ-ΦΕΚ_Α142_03_08_2017

Σύμφωνα με το άρθρο 26, Διατάξεις για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελµατικά Γυµνάσια – Λύκεια (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) του ν.  4559/2018  (ΦΕΚ Α 142 /03.08.2017) «Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήµιο και άλλες διατάξεις»:

Η Α΄ τάξη Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. έχει ενιαίο πρόγραµµα και διδάσκονται µαθήµατα γενικής παιδείας, µαθήµατα προσανατολισµού και µαθήµατα επιλογής.

Οι Β΄ και Γ΄ τάξεις του Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. διαχωρίζονται σε τοµείς σπουδών και διδάσκονται µαθήµατα γενικής παιδείας και τεχνολογικά – επαγγελµατικά µαθήµατα του τοµέα (θεωρητικά και εργαστηριακά).

Η Δ΄ τάξη διαχωρίζεται σε ειδικότητες και διδάσκονται µαθήµατα γενικής παιδείας και µαθήµατα ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά).

Οι τοµείς σπουδών των Β΄ και Γ΄ τάξεων και οι επιµέρους ειδικότητες της Δ΄ τάξης συστήνονται σύµφωνα µε όσα προβλέπονται στο άρθρο 8 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193).

Δικαίωµα πρόσβασης στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, µέσω των ειδικών διατάξεων που προβλέπονται για τους υποψηφίους των Ηµερήσιων Επαγγελµατικών Λυκείων, έχουν όσοι φοίτησαν επί τέσσερα (4) πλήρη σχολικά έτη στο τετραετές Λύκειο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.Ειδικό επαγγελματικό σχολείο Ελευσίνας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης