Θεωρητικά η συνταγή είναι για 36 μπισκότα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν τα παρακάτω:
- 3/4 της κούπας ανάλατο βούτυρο
- 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
- 1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
Προσθέτουμε μέσα και τα χτυπάμε όλα μαζί με:
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κοσκινίζουμε και μετά ανακατεύουμε στο μείγμα βουτύρου:
- 1 1/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
Κόβουμε σε κομματάκια, και μετά ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα:
- 200γρ μαύρης σοκολάτας
Είναι σύνηθες να δοκιμάζουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μείγμα πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί. Ψήνουμε τα μπισκότα περίπου για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!