ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας χρειαζόμαστε ενέργεια, την οποία παίρνουμε καθημερινά από τις τροφές. Επίσης η σωστή διατροφή συμβάλλει στην ανάπτυξη του οργανισμού μας. Πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι: πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, λίπη.

 

 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή και ιδιαίτερα η ελληνική

παραλλαγή της περιλαμβάνει το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα φρούτα,

τα δημητριακά και το ψωμί, τα όσπρια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Πρόληψη Ασθενειών

Με την διατροφή μπορούμε να προλάβουμε κάποιες σοβαρές ασθένειες [π.χ. πρόληψη καρκίνου, οστεοπόρωσης, σακχαρώδη διαβήτη, χοληστερόλης κ.τ.λ.]

 

Κανόνες  Σωστής διατροφής

 

1.                                                                                               Ποικιλία τροφίμων
2.                                                                                               Μην παραλείπετε γεύματα
3.                                                                                               Αλάτι με το μέτρο
4.                                                                                               Βασίστε τα γεύματά σας
5.                                                                                               Πολλά φρούτα και λαχανικά
6.                                                                                               Περισσότερες φυτικές ίνες
7.                                                                                               Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
8.                                                                                               Περισσότερα ψάρια
9.                                                                                               Μην παραλείπετε το πρωινό
10.                                                                              Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
11.                                                                              Πίνετε άφθονο νερό
12.                                                                              Παρακολουθείτε το μέγεθος της μερίδας σας
13.                                                                              Μην αμελείτε  τα γαλακτοκομικά
14.                                                                              Μειώστε ορισμένα τρόφιμα, αλλά μην τα αποκλείσετε εντελώς
15.                                                                              Προτιμήστε την κατανάλωση ελαιόλαδου έναντι άλλων λιπών ( βούτυρο, μαργαρίνη κτλ. )
16.                                                                              Καταναλώνετε κόκκινο κρέας μόνο μια φορά την εβδομάδα

 

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top