Σπόροι αποστέλλονται σε όλη την Ευρώπη.

8λ

μ

Καλλιεργώ και μαθαίνω. Η σελίδα του 1ο δημοτικού Ιερισσού.

 

Σπόροι αποστέλλονται  και καλλιεργούνται.

Στείλαμε τους σπόρους μας στο δημοτικό σχολείο της  Παλουριώτισας στην Κύπρο. Οι σπόροι  είναι ντόπιοι από την περιοχή μας .Τους ανακατέψαμε και δεν βάλαμε τα ονόματά τους , υπάρχουν εκατοντάδες σπόροι μέσα  ,δεν ξέρουν τι θα σπείρουν είναι η έκλπληξή μας , έχουν μόνο τις οδηγίες σποράς μεταφύτευσης και φροντίδας.

Φέραμε την ομάδα Πελίτυ από την Δράμα μας μίλησε για τις ντόπιες ποικιλίες ,  για τους σπόρους που δεν είναι υβρίδια ,  αλλά προέρχονται  από παλιές δικές μας ποικιλίες ,   για την σπορά και φροντίδα τους. Παίξαμε διάφορα παιχνίδια σπείραμε τους σπόρους που μας έδωσαν και περιμένουμε τους σπόρους από την Κύπρο   .

            

 

Δημιουργούμε ένα μικρό φυτώριο στην τάξη. Χρειάζεται μεγάλες  γλάστρες για μικρούς σπόρους,  κυπελλάκια για μεγάλους σπόρους  ,φελιζόλ για καλύτερη θερμοκρασία για  να μην πέφτουν στην τάξη τα νερά από το πότισμα  , τα βάλαμε κοντά στο παράθυρο για να είναι πιο ζεστά (εκεί τους χτυπάει περισσότερο ο ήλιος και βρίσκεται κοντά το καλοριφέρ της τάξης) η θερμοκρασία είναι ακόμη 10-15 Κελσίου και χρειάζονται ζεστό  μέρος.


Σπέρνουμε τους σπόρους μας.

Μετά από ένα διάστημα  10 ημερών σε θερμοκρασία περίπου 17 C  αρχίζουν να φυτρώνουν.

 

 

Σχολιάστε

Top