ΓΛΥΦΑ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η Γλύφα. Βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο του νόμου Φθιώτιδος. Συνδέει την Στερεά Ελλάδα με την Εύβοια μέσω της πορθμιακής γραμμής Γλύφα-Αγιοκάμπου.Η τοποθεσία της σε πολλούς θυμίζει νησί όμως δεν είναι παρά ένα παραθαλάσσιο χωριό με καταγάλανες θάλασσες και υπέροχες παραλίες. Εκτός από τις παραλίες που βρίσκονται εντός του οικισμού, υπάρχουν και παραλίες εκτός οικισμού και συγκεκριμένα στα ανατολικά της Γλύφας, όπου είναι ο λεγόμενος <Φανός>. Είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία στην οποία κατά τον 4ο αιώνα βρέθηκαν τα ερείπια της ομώνυμης Ακρόπολης (Με την ομηρική θέση ΑΝΤΡΩΝΑ) καθώς υπάρχουν και παλαιά σπήλαια. Η φυσική ομορφιά της κάνει τους τουρίστες και πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο να την επισκέπτονται. Οι καταγάλανες θάλασσες, η φιλοξενία που παρέχει στους ξένους, τα ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα με φρέσκα ψάρια και μεζέδες, οι καφετέριες με παγωτά, γλυκά και πολλές λιχουδιές και η βόλτα με παρέα στο λιμάνι όταν δύει ο ήλιος είναι όλα αυτά που προσφέρουν στον επισκέπτη όμορφες στιγμές. Η Γλύφα διακρίνεται για τις καλύτερες παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχει βραβευτεί και συνεχίζει να βραβεύεται με την γαλάζια σημαία για τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της καθώς και για την καθαρή αμμουδιά της.

Με το χωριό μου έχω δεθεί αρκετά. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος για εμένα, κυρίως το καλοκαίρι. Αυτό που αρέσει σε εμένα είναι ότι γίνονται διάφορες  πολιτιστικές εκδηλώσεις με σημαντικότερες την εκδήλωση στις 9 Μαΐου προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, του νησιού που βρίσκεται νοτιοδυτικά του όρμου της Γλύφας, αλλά και του πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου.Η Γλύφα είναι ένα ξεχωριστό μέρος για εμένα διότι σε αυτή μεγάλωσα. Θα την πρότεινα ως προορισμό καλοκαιρινών διακοπών τόσο σε νέα παιδιά γιατί υπάρχουν πολλά μέρη διασκέδασης, νεολαία που μπορούν να κάνουν νέες γνωριμίες,  όσο και σε οικογένειες με μικρά παιδιά αφού διαθέτει ταβερνάκια για τους ενήλικες και παιδικές χαρές για να απασχολούνται τα μικρά παιδιά.

Μια λύση για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα είναι να πάρει το πλοίο που κάνει μονοήμερη κρουαζιέρα προς στις βόρειες Σποράδες. Η Γλύφα είναι επίσης κοντινός προορισμός για τους τουρίστες που καταφτάνουν από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από το χωριό.

Επιμέλεια άρθρου: Εύα Καραγεώργουglyfa3

Σχολιάστε

Top