Τα πρώτα μας νέα

ΑΠΟ: admin - Φεβ• 11•18
Τα πρώτα μας νέα

Το περιοδικό αυτό αποτυπώνει την τεχνική του Celestine Freinet «Τί Νέα» που εφαρμόζεται στο Νηπιαγωγείο Ροδόπολης. Τα νήπια και προνήπια αρχικά περιγράφουν τα νέα τους και αυτό που θέλουν να μοιραστούν με την ομάδα και η νηπαιγωγός καταγράφει. Στη συνέχεια αποτυπώνουν αυτό που θέλουν με όποιο τρόπο επιθυμουν και συνοδεύεται από την προφορική περιγραφή.

Για τη διεξαγωγή της διαδικασίας ορίστηκαν και εδώ αυτός που δίνει τον λόγο, ο γραμμτέας και το χρονόμετρο με το ρολόι του κινητού.

25/9/2017

Τα πρώτα μας νέα

Με τη σειρά μίλησαν τα παρακάτω παιδία:

Ειρήνη: Την Κυριακή πηγαμε στην παιδική χαρά με τη Σοφία και τον Ανδρέα και μετάφυγαμε και πήγαμε σε ένα παιδότοπο και παίξαμε.

Βασίλης Κ.: Πήγαμε σε ένα παιδότοπο και περάσαμε από το Δημάρχειο και είδα τον Δήμαρχο. Είδα απέξω και τσολιάδες και είδα και τη σημαία. Την Κυριάκη κοιμήθηκα στη γιαγιά μου και με έφερε μαζί με τη μαμά μου σχολείο.

Αλίκη: Πήγαμε με τη μαμά και τον μπαμπά στις κούνιες και παίξαμε πολλές ώρες. Γυρίσαμε σπίτι και φτιάξαμε τα πράγματα για τον Χειμώνα. Η μαμά συμμάζεψε τα παιχνίδια που ήταν σκορπισμένα και εμείς τη βοηθήσαμε.

Κορίνα: Πήγα μαζί με τη μαμά μου σε Ζωολογικό Κήπο. Είδα τις πάπιες που ζούσαν σε ένα ποταμάκι. Είδα και καγκουρό που τα είχαν μέσα σε ένα μεγάλο κλουβί. Τα ταϊσαμε με τον Γιώργο. Ο Γιώργος είναι φιλος μου από το παλιό μου σχολείο. Αφού φύγαμε πήγαμε και φάγαμε σουβλάκια με πίτα και κρέας.

Μαριάννα: Πήγαμε στον παππού και μετά πήγαμε στο περίπτερο. Μετά γυρίσαμε σπίτι. Πήγα στο περίπτερο με τον μπαμπά και την αδέρφη μου και αγόρασα χαρτάκια.

Μαρία Μ.: Είχα πάει κούνιες και έπαιξα. Είχα παέι με τη γιαγιά Βιβή. Οι κούνιες είναι εδώ στη Ροδόπολη μετά πήγα σπίτι για να φάω και να παίξω στο δωμάτιο μου.

Βασίλης Κ.: Είχε γενέθλια ο αδεφός μου και παίξαε στο σπίτι. Είχε πολλά παιδάκια και είχε και τουρτα Ολυμπιακου. Πήραμε δώρα και φάγαμε ωραία φαγητά. Ο φίλος μου ήταν ωραία ντυμένος. Μας έδωσαν μπαλόνια και σφυρίχτρα. Παίξαμε όμορφα και η τούρτα ήταν νόστιμη.

Μεντινέ: Παίξαμε Survivor και χορέψαμε. Ειχαμε πάει με τη μαμά μου και τον αδερφό μου επίσκεψη.

Ηλέκτρα: Πήγα βόλτα στο JUMBO για να αγοράσω πράγματα, δεν θυμάμαι ομως τι αγοράσαμε.

Αναστασία: Ήρθε στο σπίτι μου η Ειρήνη και η Χριστίνα και παίξαμε οικογένεια.

 

One Comment

Σχολιάστε

Top