Βόρεια Κορέα

Part 1: Τα απίστευτα της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα αποτελεί το βόρειο τμήμα της Κορεατικής χερσονήσου. Η κυβέρνηση παρουσιάζει στον κόσμο πως έχει Λαϊκή Δημοκρατία, μα οι νόμοι και οι κανονισμοί που έχουν δεν μοιάζουν σε τίποτα με μία δημοκρατική χώρα, καθώς καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και  υπάρχουν ποινές που καταπατούν την ανθρώπινη ελευθερία. Από τον πρώτο κυβερνήτη μέχρι και σήμερα έχουν απαγορεύσει στον λαό να φεύγει από την χώρα, έτσι να μη γνωρίζει περισσότερα πράγματα για τον «έξω κόσμο». Ο πρώτος κυβερνήτης ήταν ο Κιμ Ιλ-Σονγκ (15 Απριλίου 1912 – 8 Ιουλίου 1994), ακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ (16 Φεβρουαρίου 1941 – 17 Δεκεμβρίου 2011) και σήμερα κυβερνεί ο Κιμ Γιονγκ-Ουν (8 Ιανουαρίου 1982).

Στη Βόρεια Κορέα έχουν απαγορεύσει κάθε θρησκεία, γιατί θέλουν να βλέπουν τους κυβερνήτες τους ως θεούς και γι’ αυτό απαγορεύεται και η ανάγνωση της  Βίβλου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ως παράδειγμα η εκτέλεση ανθρώπων επειδή ήταν χριστιανοί και είχαν τη Βίβλο στο σπίτι τους. Επίσης, πιστεύεται, από τον λαό πως ο Κιμ Ιλ-Σονγκ γεννήθηκε από μία παρθένα στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας  σε μία ξύλινη καλύβα, όπως  αναγράφεται στην Αγία Γραφή με παρόμοια χαρακτηριστικά για τον Ιησού Χριστό. Εξαιτίας αυτού, οι Βορειοκορεάτες έχουν άλλη ημερομηνία, δηλαδή το έτος που έχουν είναι αριθμημένο από την γέννηση του Κιμ Ιλ-Σονγκ άρα είναι 111 εκεί, ενώ εδώ είναι 2024.

Αν παρατηρήσουμε από τον δορυφόρο την νύχτα θα δούμε πως η Νότια Κορέα φαίνεται σαν νησί, διότι το βράδυ στη Βόρεια χερσόνησο τα φώτα δεν λειτουργούν. Η Βόρεια Κορέα έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα και ο ίδιος ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να εργαστούν σκληρά, για να εξασφαλιστεί ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα τους

1

Όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ξεκίνησε να κυβερνάει την χώρα αυτή, δολοφόνησε τον θείο του, Τζανγκ Σονγκ-Τεκ, μπροστά σε πολύ κόσμο, για να τους δείξει τι μπορεί να ακολουθήσει, αν δεν τηρήσουν τους νόμους και τους κανονισμούς.

Το κράτος έχει αυστηρή πολιτική απέναντι σε όσους κάνουν οποιαδήποτε πράξη ασέβειας προς την άρχουσα οικογένεια. Μια γυναίκα, για παράδειγμα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή έσωσε τα παιδιά της από φωτιά, αντί για ένα πορτρέτο ενός πρώην μεγάλου ηγέτη.

Υπάρχει μια λίστα με 28 χτενίσματα που το κράτος έχει ορίσει, για να μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν. Τα  γυναικεία χτενίσματα δεν μπορούν να είναι πιο μακριά και πολύ διαφορετικά από τα μαλλιά της γυναίκας του Κιμ Γιονγκ-Ουν, Ρι Σολ-Τζου, και τα ανδρικά από του Κιμ.

Βόρεια-Κορέα-Κουρέματα-G-1024x421

Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και απίστευτα απαιτητική και για τα δύο φύλα. Οι γυναίκες υπηρετούν για 7 χρόνια και  οι άντρες για 10 χρόνια.

Αυτή η χώρα έχει το δικό της Διαδίκτυο, επομένως η κυβέρνηση μπορεί να ελέγχει το περιεχόμενο που αναζητούν οι πολίτες της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το λειτουργικό σύστημα Red Star, ενώ λειτουργικά συστήματα όπως Windows και Mac είναι απαγορευμένα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν είναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο υπάρχει σε κάθε σπίτι υποχρεωτικά και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί παρά μόνο να μειωθεί η έντασή του. Επιπρόσθετα, αυτό που μπορεί να ακούσει κανείς από αυτό το ραδιόφωνο είναι το ημερήσιο πρόγραμμα της οικογένειας του Κιμ. Η τηλεόραση είναι ένα ακόμα μέσο και έχει τέσσερα κανάλια, τα οποία ελέγχονται, επίσης, από το κράτος.

Μεγάλο μέρος της χώρας ζει στη φτώχεια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κρατούνται ως πολιτικοί κρατούμενοι και η κυβέρνηση, όπως έχει προαναφερθεί, ελέγχει αυστηρά τις περισσότερες πτυχές της ζωής τους.

Μερικές από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορεί να σας εκπλήξουν…

1111 (1)

                          ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

 

Πηγές:

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1527991/voreia-korea-oi-37-fotografies-pou-den-thelei-o-kim-giongk-oun-na-dei-kaneis-pics

https://www.slobodenpecat.mk/el/chudni-i-strogi-pravila-koi-severna-koreja-im-gi-nametnuva-na-svoite-gragjani/

https://www.youtube.com/watch?v=pbZWiahHCug

https://www.youtube.com/watch?v=toBtG70rAZc

https://www.protothema.gr/world/article/450006/voreia-korea-giati-i-hora-einai-sta-maura-skotadia/