Τα νέα της πόλης

Από 22 Μαρτίου έως 7 Απριλίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν». Το έργο σκηνοθετεί- ως μονόλογο- ο κορυφαίος Βέλγος σκηνοθέτης Γκι Κασίερς, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να ερμηνεύει και να πρωταγωνιστεί στη διάσημη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ.Η παράσταση πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον πολιτιστικό οργανισμό «ΛΥΚΟΦΩΣ».

images (1)

Έως τις 20 Απριλίου το Πλανητάριο του Noesis φιλοξενεί τον πρώτο στον κόσμο Ζωολογικό Κήπο, χωρίς αιχμαλωσία σε συνεργασία με τους Dream Workers και την Eksagon Exhibition.

Στον ίδιο χώρο (στο Πλανητάριο του Noesis), έως 21 Απριλίου προβάλλεται η ταινία «Από τη Γη στο Σύμπαν» και μας ταξιδεύει μακρύτερα, πέρα από το Γαλαξία, στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

logo-noesis-gr

Έως την Παρασκευή 26 Απριλίου συνεχίζεται στο Παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Βίλα Καπαντζή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η περιοδική έκθεση με τίτλο «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)».

ΛΛΛ (2)

Από 28 Μαρτίου  έως τις 28 Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, παρουσιάζει τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε». Πρόκειται για μια παράσταση των Γιώργου Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών Σκηνή Σωκράτης Καραντινός που αφορά ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-10 211529 (1) (1)

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 15 Φεβρουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με τίτλο «Mητρόπολις Μορρυλίων», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

ΞΞΞ (1)

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΠΗΛΕΙΔΗ ΔΟΜΙΝΙΚΗ

ΠΟΤΗΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ