Οι δράσεις μας …

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση της Γ΄ Τάξης από την Υποδιευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Φραγκούλη Αλεξία,  για το αναλυτικό πρόγραμμα αλλά και τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο ΓΕΛ. Η ενημέρωση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την φοίτηση και τον Σχολικό Επαγγελματικό.

IMG_2720 (1) (1)

  Από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 43 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης έκαναν ένα υπέροχο και μοναδικό ταξίδι στην Ελβετία και επισκέφτηκαν το  CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο. Η εκδρομή ήταν μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς  μπόρεσαν να επισκεφτούν τέσσερις χώρες (Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία).

Στις 20 Μαρτίου ακριβώς την ώρα του μεσημεριού (Εαρινή Ισημερία) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση των καθηγητών  τους, εφάρμοσαν βασικές γνώσεις από το πεδίο των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Αστρονομίας, της Γεωγραφίας και με την αξιοποίηση απλών μέσων, όπως μία μεζούρα, μέτρησαν  το μήκος της σκιάς μίας ράβδου και κατάληξαν με εξαιρετική ακρίβεια στον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Το «πείραμα του Ερατοσθένη» αποτελεί μια ιστορική μέθοδο για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, που πραγματοποιήθηκε από τον σπουδαίο μαθηματικό τον 3ο αι. π.Χ.

1712903641584 (1) (1) (1)

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου ο Επίσκοπος Μπούνια και Κισανγκάνι,  που εδρεύει στο Κονγκό, σεβασμιότατος κ. Πολύκαρπος επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες ζωής στην Αφρική. Η περιοχή της Μπούνια είναι η περιοχή στην οποία η ομάδα εθελοντισμού του σχολείου μας προσπαθεί να φτιάξει μια γεώτρηση προκειμένου να ξεδιψάσουν πολλές χιλιάδες παιδιά. Μέλη της συντακτικής μας ομάδας πήραν συνέντευξη από τον κ.κ. Πολύκαρπο.

1712903807441 (1) (1) (1)

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου με αφιέρωμα στους ήρωες και τις μάχες της Επανάστασης. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη γιορτή.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση του Ωραιοκάστρου για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου τέσσερις ομάδες μαθητών/τριών του σχολείου μας συμμετείχαν στο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας», ένα μαθητικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι εργασίες των συμμαθητών μας είχαν τους τίτλους: «Σύγχρονη Σφίγγα», «Οι τοίχοι έχουν μάτια», «Οδική Ασφάλεια» και «Εξερευνώντας την πίεση».

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-04-12 094027 (1)

Την ίδια μέρα μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων και την Αγορά Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και περιηγήθηκαν.

20240412_094305 (1) (1) (1)

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ομάδα μαθητών/τριών ταξίδεψε στα Τρίκαλα και ενημερώθηκε από υπεύθυνους του Δήμου Τρικκαίων για τις υπηρεσίες και τα συστήματα διαχείρισης της «Έξυπνης Πόλης». Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη και περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

20240412_094359 (1) (1)

Την Πέμπτη 4 Απρίλιου , Πανελλήνια Σχολική Ημέρα  Φιλοζωίας , η πρόεδρος του «Spectral Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου»  κ Ιωάννα Κατιρτζίδου μας μίλησε  για τα αδέσποτα, για τις προσπάθειες των εθελοντών και για την υιοθεσία των αδέσποτων και η  Αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής κ. Λία Δρόσου  μας μίλησε για τις ενέργειες του δήμου σχετικά με τα αδέσποτα και για την ευζωία των μικρών αδέσποτων τετράποδων φίλων μας.

1712904499494 (1) (1) (1)

Την ίδια ημέρα μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ξεκίνησαν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις κάνοντας  δενδροφύτευση σε χώρο της αυλής.

δέντρα2 (1) (1)

Την Τετάρτη 9 Απριλίου τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES στην αίθουσα του θεάτρου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης της φετινής σχολικής χρονιάς που έχει στόχο την εκπαίδευση των μαθητών/τριών στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή τη δική τους και των άλλων και απόκτηση γνώσεων που θα τους χρειαστούν σ΄ όλη τους τη ζωή.

1712904756696 (1) (1) (1) (1)

Την ίδια μέρα μαθητές και μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου επισκέφτηκαν το σχολείο μας και σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 δημιούργησαν υπέροχες ιστορίες με θέμα την ειρήνη και έφτιαξαν το δικό τους λεξικό με έννοιες, όπως ειρήνη, συνεργασία, φιλία, σεβασμός, πόλεμος κ.ά. Οι μικροί μας επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας, μπήκαν στις αίθουσες μουσικής και καλλιτεχνικών και έκαναν διάλειμμα με τους μαθητές του Γυμνασίου! 

20240412_095507 (1) (1) (1)

Και ας μη ξεχάσουμε ότι η θεατρική ομάδα του σχολείου μας θα παρουσιάσει την παράσταση «Νεανικές Ατασθαλίες» την Τετάρτη 17 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δυτικής Θεσσαλονίκης!

Theatre-Show-Made-with-PosterMyWall (1) (1)