Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων,οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης ασχολήθηκαν με τον Εθελοντισμό.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αφορμή υπήρξε το βιβλίο:  «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας»,που προσέφερε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας και το Ίδρυμα Παπαγεωργίου σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Μελετήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βιβλίο και συζητήσαμε το περεχόμενό του,λύνοντας πολλές απορίες μας.Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες:α)Ομάδα Ερυθροσφαίρης,β)Ομάδα Εθελοντισμού,γ)Ομάδα Αιμοδοσίας.Κάθε ομάδα ανέλαβε να ασχοληθεί με ένα μέρος του βιβλίου δημιουργώντας 5 ερωταπαντήσεις.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις από το μάθημα της Φυσικής με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων,δημιουργήσαμε τρεις φωτεινούς παντογνώστες(έναν για κάθε ομάδα),με τη χρήση απλών κυκλωμάτων.Συνεχίσαμε έπειτα στην Αίθουσα Υπολογιστών ,όπου η κάθε ομάδα έδωσε τις ερωταπαντήσεις της και σε ψηφιακή μορφή(ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής,εκατομμυριούχος,αντιστοίχιση καρτών).

Πατήστε:ΕΔΩ

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης