Για να μην αλλάξει το κλίμα, κάνω και εγώ ένα βήμα.

     Το άρθρο επιμελήθηκαν η Ματίνα και η Αλεξάνδρα(Στ΄τάξη)

Οι μαθητές των Ε΄και Στ΄ τάξεων συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα Etwinning με τίτλο: << Για να μην αλλάξει το κλίμα κάνω κι εγώ ένα βήμα>>, όπου παίρνουν μέρος σχολεία από  την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Κοζάνη και την Κύπρο. Όλοι όσοι συμμετέχουν δημιούργησαν  ένα βίντεο γνωριμίας για να δούμε το κτίριο τους.

 Πριν από μερικές εβδομάδες πήγαμε εκδρομή  στο  βιοκλιματικό σχολείο της Κοζάνης και πήραμε πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή. Ακολούθησε παρουσίαση για το θέμα αυτό και στην τάξη. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε  ζωγραφιές, οι οποίες συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την επιλογή λογότυπου προγράμματός μας. Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων ψήφισαν και επέλεξαν τη ζωγραφιά που θα εκπροσωπούσε το σχολείο μας στον διαγωνισμό. Επιλέχτηκε το έργο της Αλεξάνδρας.

  Τα παιδιά από όλα τα σχολεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Etwinning , δημιούργησαν επίσης  διάφορα έργα όπως ζωγραφιές  και κατασκευές   για την κλιματική αλλαγή .

   Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά  από όλα  τα σχολεία, έκαναν ψηφοφορία από tablet ,για  να επιλέξουν ποιο από τα έξι έργα των σχολείων θα γινόταν  λογότυπο του προγράμματος αυτού.  

   Τελικά ως λογότυπο επιλέχτηκε η ζωγραφιά του δικού μας σχολείου. Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαδικασία.

(Η ψηφοφορία για την επιλογή της ζωγραφιάς του σχολείου μας έγινε:ΕΔΩ)

                                                                                   Τα logo των συνεργατών μας

Κ4Κ5 - ΑντιγραφήΚ3 - ΑντιγραφήΚ2

                                                                                                  Το δικό μας logo

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης