Διαβάσαμε και… προτείνουμε

ΧΕΡΑΡΤ ΒΑΝ ΧΕΜΕΡΤ

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο νέος προπονητής

Ήταν δύο φίλοι, ο Ρέμα και ο Νταν, που έπαιζαν ποδόσφαιρο και περίμεναν με αγωνία το τουρνουά. Μια μέρα, καθώς τα παιδιά γύριζαν σπίτι, έκοψαν δρόμο μέσα από το πάρκο, εκεί καθόταν ο Βίλεμ, ένας άστεγος. Τα παιδιά τον φοβόντουσαν επειδή είχε μακριά μαλλιά και βρώμικα μούσια. Όταν πήγε σπίτι ο Νταν είπε στους γονείς του για τον Βίλεμ και του είπαν ότι είναι καλός άνθρωπος και κάποτε ήταν καλός ποδοσφαιριστής. Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο αγώνα, αλλά ο προπονητής σπάει το πόδι του και δεν μπορεί να αναλάβει την ομάδα. Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν και αποφάσισαν να βρουν άλλον προπονητή. Τότε ο Νταν θυμήθηκε τον Βίλεμ. Πήγε μαζί με τον φίλο του τον Ρέμι να τον πείσουν να γίνει προπονητής, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά τον φοβόντουσαν και δεν τον ήθελαν σε καμιά ομάδα. Τότε ο Νταν του είπε να κουρευτεί, να φορέσει καινούργια ρούχα και να ξυρίσει το μούσι. Ο Βίλεμ άκουσε τη συμβουλή του μικρού Νταν και άλλαξε εμφάνιση. Ήρθε η μέρα του αγώνα και ο Βίλεμ πήγε ως ο νέος προπονητής της ομάδας και τα παιδιά χάρηκαν. (…)

Θα καταφέρει η σχολική ομάδα να πάρει μέρος στο τουρνουά και, τελικά, να νικήσει;

Η συνέχεια στο βιβλίο…

Η γνώμη μου για το βιβλίο:

5stars_rating_5 final

Νίκος Γκορόγιας (Δ1)

 

ΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Apo-tous-4

Η οικογένεια Αριστείδη έχει τρία πολύ ταλαντούχα παιδιά: την Ιζαμπέλα Αικατερίνη, που είναι άριστη στο μπαλέτο, τη Φρειδερίκη Οφειλία, που παίζει ωραία πιάνο και τον Φίλιππο Ναθαναήλ, που έχει μαθηματικό μυαλό. Όμως, υπάρχει και ένα τέταρτο παιδί… ο Αντωνάκης. Αντιθέτως από τα αδέρφια του που είναι ταλαντούχα, αυτός είναι ένα φυσιολογικό παιδί.

Όταν ο Αντωνάκης μεγάλωσε, άκουσε τους γονείς του να συζητάνε για εκείνον και να δείχνουν πολύ απογοητευμένοι. Ο Αντωνάκης όταν τα άκουσε αυτά, έτρεξε γρήγορα στο δωμάτιό του, επειδή είχε στεναχωρηθεί πολύ με αυτά που είχε ακούσει. Οι γονείς του όμως δεν είχαν καταλάβει ότι τους είχε ακούσει…

Άραγε οι γονείς του θα καταλάβουν πώς νιώθει;

 

Η συνέχεια στο βιβλίο…

Η γνώμη μου για το βιβλίο:

5stars_rating_5 final

Βασιλεία Γεράκη (Δ1)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης