Ταξιδιωτικοί προορισμοί…

 

Ρώμη: Η «αιώνια πόλη». Πρωτεύουσα της Ιταλίας.  Είναι κάθε χρόνο στους τοπ προορισμούς. Καλύτερη εποχή όμως είναι το καλοκαίρι. Το ιστορικό κέντρο το  χωρίζουν 21 τείχη από την σύγχρονη Ρώμη. Εκεί βρίσκονται όλα τα μνημεία και τα αξιοθέατα όπως : η «Φοντάνα ντι Τρέβι», ο Παλάτινος λόφος, και το Κολοσσαίο. Υπάρχει και το Βατικανό που είναι το μικρότερο κρατίδιο στον κόσμο με πληθυσμό 825 μόνιμους κατοίκους. Εκεί κατοικεί ο Πάπας , ο αρχηγός της καθολικής εκκλησίας. Κορυφαία αξιοθέατα εκεί είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου, η βασιλική του Αγίου Πέτρου τα μουσεία και η Καπέλα Σιξτίνα. Στη σύγχρονη πόλη το καλύτερο μέρος για να επισκεφτείτε είναι το βιοπάρκο. Η Ρώμη φημίζεται για την τοπική κουζίνα της, που αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Ηλίας Πορτοκαλίδης Ε2

 

Κολοσσαίο

Κολοσσαίο

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαρκελώνη: Είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Είναι πρωτεύουσα της αυτοδιοικούμενης περιφέρειας της Καταλονίας. έχει υπέροχα αξιοθέατα όπως τα κτήρια του αρχιτέκτονα Γκαουντί, η Σαγράδα Φαμίλια και βέβαια το γήπεδο Καμπ Νόου.

Νίκος Μπαγιώτας Ε2

Χωρίς τίτλο

Σαγράδα Φαμίλια

 

 

 

 

 

Κολωνία: είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου Ρινανίας-Βεστφαλίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου. Από το 1988 είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη. Κάποια από τα αξιοθέατα της είναι ο καθεδρικός ναός, το μουσείο Σοκολάτας, το μουσείο Λούντβιγκ και το γήπεδο της , με την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Γιάννης Φαρμάκης Ε2

Χωρίς τίτλο

Κολωνία

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης