«Ποδήλατο. Το σύμβολο της ελευθερίας»

Το ποδήλατο είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η πιο δημοφιλής μορφή μετακίνησης στην ιστορία. Δεν αποτελεί όμως μία ιδιαίτερη μορφή μετακίνησης αλλά ανταποκρίνεται και σε διαφορετικές απαιτήσεις όπως η ψυχαγωγία και η άθληση. Η θέση του, είναι εκεί ψηλά μαζί με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, το τυπογραφικό πιεστήριο, τον ηλεκτρικό κινητήρα, την πενικιλίνη, το τηλέφωνο και το World Wide Web. Η εφεύρεση του ποδηλάτου επηρέασε την κοινωνία τόσο σε επίπεδο πολιτισμού, αφού επέδρασσε δημοκρατικά και καταλυτικά στους άκαμπτους φραγμούς μεταξύ των τάξεων και των φυλών, αποτέλεσε την απαίτηση της κοινωνίας για ανεξαρτησία και κινητικότητα, βοήθησε στη χειραφέτηση της γυναίκας.  Σε επίπεδο βιομηχανίας, αποτέλεσε το έναυσμα για την μετέπειτα εξέλιξη των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς .

Το όφελος στην υγεία; Ταιριάζει απόλυτα με την όρεξη για αυτοβελτίωση, για αναγέννηση, για στιγμές ελευθερίας, για απόδραση από τη θλίψη.

«Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις τον δρόμο σου» Αλμπερτ Αϊνστάιν.vintage bike

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης