Βιβλία που θ” αγαπήσουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα

βιβλιο1

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ” όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσει…..

 

 

 

 

β2Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Δεν ξέρω και… Ψάχνω. Η κυρία στο σχολείο μάς λέει: «Έρχονται τα Χριστούγεννα!». Κι εγώ ρωτώ: «Από πού; Και τώρα που δεν έχουν έρθει ακόμη, πού είναι; Κι όταν φύγουν, πού θα πάνε; Κι όταν έρθουν, πού ακριβώς τα βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα παιχνίδια; Στις στολισμένες πλατείες; Στις γιορτές των μεγάλων ξενοδοχείων; Ή μήπως κάπου που δεν πάει το μυαλό μας, ενώ είναι τόσο απλό;».

 

β3Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ” όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!

 

β5Ο Ρούντολφ είναι ένα ελαφάκι που αγαπάει κάθε παιδάκι.
Έχει μέσα του το φως,
του Αϊ-Βασίλη είναι βοηθός.

 

το κατεργαρικοΈνα γαλάζιο αστεράκι κάνει τη μεγαλύτερη σκανταλιά της ζωής του. Κατεβαίνει στη Γη, για να δει από κοντά τη γέννηση του Χριστού…

 

 

 

Σχολιάστε

Top