Ο μύθος της ελιάς

«Κάποτε ο Ποσειδώνας,ο θεός της θάλασσας, και η Αθηνά, η θεά της σοφίας, μάλωναν για το ποιος θα γίνει προστάτης της πόλης του βασιλιά Κέκροπα, της σημερινής Αθήνας. (Σύμφωνα με το μύθο, ο Κέκροπας ήταν από τη μέση και κάτω δράκοντας.)

Όλοι οι θεοί είχαν μαζευτεί στην Ακρόπολη, για να δουν από κοντά τη μονομαχία. Όποιος θα έδινε το καλύτερο δώρο στους κατοίκους της πόλης, θα ήταν ο νικητής.

Ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινά του το βράχο της Ακρόπολης και αμέσως πετάχτηκε θαλασσινό νερό και ένα πολεμικό άλογο. Η Αθηνά χτύπησε με το κοντάρι της το βράχο και ευθύς φύτρωσε μία ελιά με πλούσιο καρπό.

Το δώρο της Αθηνάς άρεσε περισσότερο στους κατοίκους της πόλης, γιατί θα τους έδινε καρπούς, λάδι και ξυλεία. Ωραίο ήταν και το δώρο του Ποσειδώνα, αλλά θαλασσινό νερό υπήρχε άφθονο στη γύρω περιοχή. Ο μύθος λέει πως οι άντρες ψήφισαν τον Ποσειδώνα, ενώ οι γυναίκες, που ήταν περισσότερες, διάλεξαν την Αθηνά.

Έτσι η Αθηνά έγινε η προστάτιδα της πόλης, που από τότε φέρει το όνομά της, Αθήνα. Οι κάτοικοι έφτιαξαν ναό και άγαλμα προς τιμήν της και είχαν την ελιά ιερό δέντρο.»olive-leafhttps://www.youtube.com/watch?v=smWaYAzVbso

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης