Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας.- ερευνητική εργασία τμήματος Β1.

ΑΠΟ: 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ - Απρ• 01•13
Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας.- ερευνητική εργασία τμήματος Β1.

Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ερευνητικών Εργασιών της Β΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Βέροιας. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την επίβλεψη, την καθοδήγηση και την στήριξη των μαθητών που έλαβαν μέρος σε αυτή την εργασία είναι η κα. Μπάλτα Παναγιώτα, κλάδου ΠΕ10 (Κοινωνιολόγοι).

Οι μαθητές εργάστηκαν σε τρεις ομάδες, των πέντε μελών. Οι μαθητές που συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή της έρευνας και της σύνθεσης αυτής της εργασίας προέρχονται από το τμήμα της Β1΄ του λυκείου μας και είναι οι παρακάτω:

1η ομάδα:
Αράβας Δημήτρης
Κωστόπουλος Ζήσης
Κοτζαμπασοπούλου Δόμνα
Κρωμμύδα Κωνσταντίνα
Μανώλας Σωτήρης

2η ομάδα:
Κοτσογιαννίδου Ζωή
Καραγιαννίδου Ιωάννα
Κεφάλας Βασίλης
Λαζόπουλος Βαγγέλης
Αλιμέτα Εμμανουέλα

3η ομάδα:
Δημοπούλου Ευαγγελία
Δημόπουλος Σάββας
Ίσα Ελένη
Λυμούσης Χρήστος
Γέλι Εράλντ

Το θέμα της εργασίας σχετίζεται με την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή της Βέροιας. Αρχικά, οι μαθητές αναζήτησαν πληροφορίες από το διαδίκτυο σχετικά με την έννοια του τουρισμού ,τα είδη και τις μορφές του τουρισμού και με τα ιστορικά, θρησκευτικά μνημεία και χώρους αναψυχής της εευρύτερης περιοχής της Βέροιας Έπειτα, οι μαθητές κατασκεύασαν ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς αξιολογούν την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βεροίας οι κάτοικοι , οι τουρίστες και οι φορείς τουρισμού.
Αφού οι μαθητές συγκέντρωσαν τα δεδομένα τους, επεξεργάστηκαν τα απαντημένα ερωτηματολόγια με την βοήθεια πινάκων επεξεργασίας και γραφημάτων, που κατασκεύασαν οι ίδιοι με την βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας, και εξήγαγαν συμπεράσματα για κάθε περίπτωση.Τέλος, κατασκεύασαν ηλεκτρονικό περιοδικό μεσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, με το περιεχόμενο της εργασίας τους.

Σχολιάστε

Top