BULLYING

BULLYING

Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και πιο πολλά παιδιά γίνονται θύματα bullying. Σε σχολεία ή σε social media το bullying ή εκφοβισμός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πολλά παιδιά έχουν.
Στα σχολεία, συγκεκριμένα στα Δημοτικά, υπάρχουν τρία είδη μαθητών: οι bullies, αυτοί που παθαίνουν bulling και αυτοί που δεν παθαίνουν bulling. Από κάτι ακίνδυνο σαν ένα παρατσούκλι, σε κάτι σοβαρό σαν τσακωμούς, χτυπήματα και κοροϊδίες, το bulling είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός παιδιού στο Δημοτικό.
Αλλά και στο σπίτι τα παιδιά δεν είναι ασφαλή. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του social media. Εδώ θα βρείτε και θα μπορείτε να μιλήσετε με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, να στείλετε αστεία αυτοκόλλητα και emojies στους φίλους σας και να σας βρίζουνε πισώπλατα. Είτε στο YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat *εισπνοή* ή ό,τι άλλη social media εφαρμογή, υπάρχουν πάντα αυτοί οι  άνθρωποι, που σε «σχολιάζουν» αρνητικά, κρίνοντας την εξωτερική ή κάποιες φορές εσωτερική εμφάνιση. Πολλά παιδιά ή ακόμα και ενήλικοι έχουνε επηρεαστεί από αυτό, οδηγώντας σε καταθλίψεις ή ακόμα και αυτοκτονίες.
Συνοψίζοντας, το bullying είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Γιώργος Βαρταλάμης, Β1
BULLYING
κόμικ με θέμα το BULLYING από τον Ιορδάνη, Α1

Σχολιάστε

Top