Η χρονομηχανή

Η χρονομηχανή

  Το έτος 2026 η τεχνολογία παρουσίασε μεγάλη πρόοδο. Τα αυτοκίνητα ήταν ιπτάμενα, τα ρομπότ έκαναν τις δουλειές των ανθρώπων, έχει εφευρεθεί μηχανή τηλεμεταφοράς κ.ά. ‘Όμως δεν έχει εφευρεθεί ακόμα η χρονομηχανή και αυτό ταλαιπωρούσε πολύ τους επιστήμονες, διότι όσο και να προσπαθούσαν δεν κατάφερναν να εφεύρουν μια μηχανή, η οποία να σε μεταφέρει σε μία άλλη χρονική εποχή.
O Λευτέρης Βλαχόπουλος εφηύρε την χρονομηχανή το 2027 μετά από πολύ κόπο για τον σχεδιασμό της και για το φτιάξιμο της. Η χρονομηχανή ήταν φτιαγμένη από έναν συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας και υψηλής χημείας. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Λευτέρης Βλαχόπουλος ήταν μόνο 16 ετών όταν εφηύρε την χρονομηχανή, ότι ζούσε στην Ελλάδα η οποία δεν είχε τόσο μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία όσο η Αμερική και ότι δεν ήταν στην καλύτερη οικονομική κατάσταση.
Μετά από το φτιάξιμο της χρονομηχανής έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο. Όλοι τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν για το κατόρθωμά του, το οποίο δεν μπορούσαν τόσοι επιστήμονες να το πραγματοποιήσουν. Τον έγραψαν ακόμη και σε ηλεκτρονικά βιβλία της ιστορίας.
Η πρώτη δοκιμή έγινε με ένα drawl, και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. Ύστερα ο Λευτέρης με την χρονομηχανή ταξίδεψε στο παρελθόν και άλλαζε διάφορα γεγονότα της ιστορίας. Ο Λευτέρης χωρίς να το καταλάβει διαφοροποιώντας τα γεγονότα στο παρελθόν διαφοροποιούσε και το παρόν περισσότερο προς το κακό και ελάχιστα προς καλό.
Όταν επέστρεψε ο Λευτέρης από το ταξίδι στο παρελθόν βλέποντας παντού φωτιές, εμφύλιους πολέμους, πείνα, δίψα, δυστυχία, δηλαδή μια ολόκληρη καταστροφή στην πόλη του κατάλαβε το λάθος του. Ταξίδεψε ξανά στο παρελθόν και διόρθωσε ότι άλλαξε. Μετά από τον γυρισμό από το ταξίδι στο παρελθόν κατέστρεψε την χρονομηχανή και έκαψε τα σχέδια, τα οποία ήταν σχετικά με την χρονομηχανή, για να μην κάνει ποτέ κανείς το ίδιο λάθος με αυτόν.
Από τότε κανένας δεν τον θαύμαζε, όλοι τον θεωρούσαν αποτυχημένο, γιατί κατέστρεψε την τόσο σπουδαία εφεύρεσή του και έκαψε τα σχέδιά της. Αλλά ο Λευτέρης θυσίασε την δόξα που του πρόσφεραν για την σωτηρία του κόσμου, γιατί αν δεν το έκανε όλο αυτό θα αγόραζαν την χρονομηχανή πάρα πολλοί άνθρωποι και εάν όλοι αυτοί έκαναν το ίδιο λάθος θα γινόταν μια τεράστια καταστροφή σε όλο τον κόσμο. Μετά από πολλές δεκαετίες είχε επιτέλους ξεχαστεί η ιδέα της χρονομηχανής, διότι κανένας δεν τόλμησε να εφεύρει μια μηχανή όμοια με αυτήν που εφηύρε ο Λευτέρης.

Παναγιώτης Κ Α3α

Ένα σχόλιο στο Η χρονομηχανή

Σχολιάστε

Top