Τα ιδανικά Χριστούγεννα

Τα ιδανικά Χριστούγεννα

Παραμονή Χριστουγέννων! Εγώ και οι φίλες μου είμαστε στα μαγαζιά και ψάχνουμε δώρα για τους δικούς μας. Είμαστε έξω πάνω από τρεις ώρες και ακόμα να βρω τι θα πάρω στον αδελφό μου. Μπαίνουμε σε ένα βιβλιοπωλείο για να πάρει η Αγγελική ένα τετράδιο που χρειάζεται. Καθώς χαζεύουμε, η Σταυρούλα διακρίνει ένα ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο: «Τα ιδανικά Χριστούγεννα». Ανοίγουμε το βιβλίο και, ξαφνικά, βρισκόμαστε μέσα του!

Είναι ένας τόπος παραμυθένιος, με πολλά πανύψηλα δέντρα στολισμένα με χρυσές μπάλες και σπίτια με αναμμένο τζάκι. Μην ξέροντας τι πρόκειται να συμβεί στην ιστορία, ψάχνουμε για μια έξοδο. Εκεί που δεν το περιμέναμε, μια χιονοθύελλα μας παρασέρνει λες και είμαστε πούπουλα. Μόλις συνήλθαμε, καταλάβαμε ότι δεν είμασταν πια έξω, αλλά σε ένα σπίτι μιας φτωχής οικογένειας. Όταν πήγαμε να τους ρωτήσουμε πώς μπορούμε να γυρίσουμε στο βιβλιοπωλείο, πέρασαν από μέσα μας. Μόνο το μικρότερο κοριτσάκι μας άκουσε. Τότε μας εξήγησε ότι εκείνη ήταν η βοηθός μας στην ιστορία και ο μόνος τρόπος για να φύγουμε ήταν να ζήσουμε όλη την ιστορία, στην οποία οι πρωταγωνιστές είναι οι παγιδευμένοι οι όποιοι την διαμορφώνουν.

Καθώς συζητάμε για το πώς θα φύγουμε, το τοπίο αλλάζει και βρισκόμαστε σε ένα άλλο πλούσιο σπίτι. Εκεί, όμως, μας βλέπουν. Το κοριτσάκι μας είπε ότι αυτοί είναι οι αντίπαλοι στην ιστορία, για αυτό μπορούν να μας δουν. Πρέπει να τούς κάνουμε φίλους με τους φτωχούς. Τότε η Σταυρούλα είχε την ιδέα να πείσουμε την φτωχή οικογένεια να πάει στο σπίτι της πλούσιας, ως υπηρέτες. Έτσι και έγινε. Παρόλα αυτά, εμείς δεν γυρίσαμε στο βιβλιοπωλείο, διότι ήταν στο ίδιο σπίτι αλλά δεν ήταν φίλοι. Ξαφνικά, το κοριτσάκι φώναξε την φτωχή οικογένεια και της είπε να πάει στην τραπεζαρία όπου ήταν και η πλούσια. Όταν μπήκαν μέσα τους κλείδωσε βάζοντας καρέκλα στην πόρτα. Αμέσως μετά η Αγγελική τους είπε ότι θα τους ανοίγαμε μόνο εάν συνεργαζόντουσαν. Οι πλούσιοι, που την άκουσαν, επειδή δεν ήθελαν να συνεργαστούν, δεν είπαν τίποτα στους φτωχούς. Όταν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγουν από το να συνεργαστούν με την άλλη οικογένεια, τους εξήγησαν πώς θα έφευγαν. Με αυτήν την συνεργασία, κατάλαβαν πόσα κοινά έχουν οι δύο οικογένειες.

Μετά από ένα δευτερόλεπτο είχαμε γυρίσει στο βιβλιοπωλείο. Επιτέλους ήξερα τι να πάρω στον αδελφό μου!!!

 Μελίνα Κ

Σχολιάστε

Top