ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ… ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ

bio_bus1-150x150Ο φίλος του περιβάλλοντος είναι ένα λεωφορείο που κατασκευάστηκε στην Μεγάλη Βρετάνια και κινείται από ανθρώπινα περιττώματα και σκουπίδια.

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ανακύκλωσης: Το λεωφορείο 40 θέσεων που εκτελεί τη γραμμή Α4, από το Μπαθ στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, είναι το πρώτο που κινείται εξολοκλήρου με ανθρώπινα περιττώματα και σκουπίδια.
Το Bio Bus ή αλλιώς βιολογικό λεωφορείο λειτουργεί με φυσικό αέριο που παράγεται από υπολείμματα φαγητών και σκουπίδια. Μάλιστα, το ντεπόζιτο του λεωφορείου, που μπορεί να κινείται για 300 χιλιόμετρα, γεμίζει με τα απόβλητα που παράγουν πέντε ενήλικες σε ετήσια βάση. Το λεωφορείο τέθηκε σε λειτουργία, λίγο πριν το Μπρίστολ γίνει η πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015. Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Ωστόσο, το Bio-Bus κάνει ένα βήμα παραπέρα από τα συμβατικά λεωφορεία, καθώς κινείται από τα περιττώματα… των ίδιων του των επιβατών. Η συγκεκριμένη γραμμή μεταφέρει 10.000 επιβάτες σε μηνιαία βάση μεταξύ του αεροδρομίου του Μπρίστολ και του κέντρου της πόλης Μπαθ.
Ελπίζουμε να κατασκευαστεί αυτό το βιολογικό λεωφορείο και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο γιατί ωφελεί πολύ στην προστασία και στην καθαριότητα του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές του Α5,
Χύτας Χρήστος
Γιώργος Τσερέπης

Σχολιάστε

Top