19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

afisaapli-1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για παιδιά και νέους (3-10 Δεκεμβρίου) . Το μοναδικό αυτό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε οκτώ πόλεις προκαλώντας τους μαθητές να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες αλλά και να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες μέσα από την Camera Zizanio.

 

Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίστηκαν 64 ταινίες (19 μεγάλου μήκους και 45 μικρού και μεσαίου μήκους), από 34 χώρες. Το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου,ήταν αντιπροσωπευτικό των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο για την παιδική και νεανική ηλικία. Κάλυπτε μια μεγάλη θεματολογική γκάμα: ο θάνατος αγαπημένων προσώπων, οι κίνδυνοι του διαδικτύου, η υιοθεσία, η εξαφάνιση των εθνικών μειονοτήτων, ο πόλεμος, η ζωή στο σχολείο, οι συνθήκες φτώχειας, η ζωή στο χωριό, η κώφωση, οι φυλετικές ανισότητες, η παιδική εργασία, το δουλεμπόριο παιδιών, οι διατροφικές διαταραχές… Και βέβαια η σύγχρονη προσφυγιά και οι συνέπειές της στην ζωή των παιδιών. Φυσικά ένα πλήθος ταινιών υμνούν, συχνά με χιούμορ, και την χαρά της ζωής: τον πρώτο έρωτα, την φιλία, την αγάπη προς τα ζώα, την αδελφική αγάπη, την συντροφικότητα και την χαρά του παιχνιδιού και της εξερεύνησης

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την ταινία με τίτλο «Το πειραγμένο γκάζι»  και πρωταγωνιστικό ήρωα τον Brent. Ο Brent, ταλαντούχος BMXας και νεοφερμένος στην πόλη, παλεύει με τις φιλοδοξίες του, τη θλίψη και τον έρωτά του για μια κοπέλα ενώ γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών που επιδεικνύουν τα φτιαγμένα μηχανάκια τους σε προαστιακούς δρόμους και πάρκα.

Picture1

Σχολιάστε

Top