«Λευκή εβδομάδα» – Μέρος 1ο

Ιωάννα Μανουκιάν, Βάσω Λύγκου – Β2

131141622

  • Αρχικά θα ήθελα να εκράσω την προσωπική μου άποψη : δεν έχουμε αρκετά χρήματα ώστε να κάνουμε διακοπές σε ξενοδοχεία και να πληρώνουμε δασκάλους για να μάθουμε να κάνουμε ski, αν και θα ήταν μια τέλεια και φοβερή εμπειρία. Πιστεύουμε, ως μαθητές του γυμνασίου, πως δεν είναι σωστό να χάσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα από το σχολείο και να καθόμαστε στο σπίτι, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουμε και να βρεθούμε σε χιονοδρομικά κέντρα. Εκτός αυτών, έχουμε να σας προτείνουμε και άλλα μέρη για να επισκεφτείτε και να περάσετε καλά, όπως θα δείτε και στα τεύχη του περιοδικού μας, κάθε εποχή του χρόνου.

αρχείο λήψης

  • Την αντίθεσή τους στην καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» δηλαδή τις περισσότερες ημέρες χειμερινών σχολικών διακοπών που σκοπεύει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας, εξέδωσαν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
    Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών καλούν το υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τα σχέδια για «λευκές εβδομάδες» και να πάψει γενικά να αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση και την «ανάπτυξη»».
    «Η κυβέρνηση δείχνει να πιστεύει, ότι οι εργαζόμενοι δεν πάνε χειμερινές διακοπές επειδή τους λείπει ο… χρόνος και τους δεσμεύουν οι σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τους. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική: δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δε μπορούν να φύγουν ούτε ένα Σαββατοκύριακο, γιατί η πολιτική της λιτότητας τους έχει τσακίσει και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές ανάγκες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
    Μέχρι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας».
    Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα.
    Το θέμα, εκτός από το πόσες μέρες δε θα έχουν τα παιδιά σχολεία το χειμώνα ώστε να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός, είναι και πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

ΠΗΓΕΣ:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=263328&catid=3

http://www.skai.gr/news/greece/article/249931/adithetes-olme-kai-doe-sti-leuki-evdomada/#ixzz2qZ7ePHF4 

 

Σχολιάστε

Top