Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών και κατ’επέκταση την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί μια πολιτική πολυγλωσσίας, τόσο στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της όσο και ως στόχο για τους πολίτες της. Πολιτική που συνδέεται με την κινητικότητα των εργαζομένων και την ευρωπαϊκή οικονομία. Και ένας από τους ξεκάθαρους στόχους της είναι τα παιδιά να μαθαίνουν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες από μικρή ηλικία (Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε./Βαρκελώνη/2002).

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν κατά τον εορτασμό της επιδιώκεται να ευαισθητοποιηθεί το κοινό με στόχο την ενθάρρυνση της δια βίου εκμάθησης ξένων γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο και πέρα από τ’αγγλικά, με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας, τη διαπολιτισμική κατανόηση, τον σεβασμό στην πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης. Εξίσου σημαντικός της στόχος αποτελεί το να αισθάνονται οι Ευρωπαίοι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Έτσι στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Ευρώπη για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει, στα τμήματα ξένων γλωσσών, δραστηριότητες που την αφορούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο : https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης