Ο Δημήτρης Τοπάλης του α1 γράφει για τους κορυφαίους τενίστες

Ο Ρότζερ Φέντερερ  γεννήθηκε 8 Αυγούστου 1981, είναι Ελβετός πρώην επαγγελματίας αντισφαιριστής. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. Είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο διπλό το 2008 και κατέχει 20 τίτλους Grand Slam, τρίτος στη σχετική λίστα πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 24 και τον Ραφαέλ Ναδαλ με 22.Ως παιδί έπαιζε επίσης ποδόσφαιρο, και, πριν αποφασίσει να ακολουθήσει καριέρα στο τένις, ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

 

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1987 είναι Σέρβος αντισφαιριστής, νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Κατέχει 24 τίτλους Grand Slam, τους περισσότερους από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών. Το καλοκαίρι του 1993, πριν πάει στο δημοτικό, ο εξάχρονος Νόβακ πήγε στις παιδικές κατασκηνώσεις και εκεί διακρίθηκε για τις επιδόσεις του, και έτυχε μία μέρα να τον παρατηρήσει η παλιά Σέρβα πρωταθλήτρια του τένις που με δικές της ενέργειες το έστειλε σε επαγγελματική ομάδα τένις στο Μόναχο, όπου εκεί ανέπτυξε και ξεδίπλωσε το φυσικό ταλέντο του.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998 είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας. Θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας αντισφαιριστής όλων των εποχών καθώς είναι και ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος έχει φτάσει σε τελικό Γκραν Σλαμ. Αυτό το πέτυχε στο Γαλλικό Όπεν του 2021 και στο Αυστραλιανό Όπεν του 2023 χάνοντας και τις δύο φορές από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στον Σύλλογο Τένις της Γλυφάδας στην Αττική όταν ήταν έξι ετών, και από τότε έχει και συνεχίζει με προπονητή τον πατέρας του.

 

 

 

Ο Κάρλος Αλκαράθ γεννήθηκε στις  5 Μαΐου 2003, είναι Ισπανός επαγγελματίας τενίστας, νο. 2 της Παγκόσμιας Κατάταξης σύμφωνα με  την Ένωση Επαγγελματιών Τένις για το 2023 και  θεωρείται το νέο μεγαλύτερο ταλέντο της παγκόσμιας αντισφαίρισης.

Ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που γίνεται νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 19 ετών μετά την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam στο US Open του 2022.

Τον Ιούλιο 2023, ο Αλκαράθ κατέκτησε το Γουίμπλεντον επικρατώντας με 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό και έτσι κατέκτησε το τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του στο ιστορικό τουρνουά και ο δεύτερος του σε Grand Slam τουρνουά.

ΟΙ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΕΝΙΣΤΡΙΕΣ

 

Η Σερένα Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1981,είναι Αμερικανίδα πρώην επαγγελματίας τενίστρια, η οποία κατόρθωσε να παραμείνει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 319 εβδομάδες. Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Η Ουίλιαμς έχει κατακτήσει συνολικά 39 τίτλους Γκραν Σλαμ, 23 στο απλό, 14 στο διπλό μαζί με την αδερφή της, 2 στο διπλό μικτό και 4 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε ηλικία μόλις 4,5 ετών η Σερένα κέρδισε το πρώτο της τουρνουά. Ως την ηλικία των 10 ετών, είχε ήδη παίξει σε 49 τουρνουά και νικήσει σε 46 εξ αυτών. Το 1991 παρακολούθησε σχολή αντισφαίρισης και σε ηλικία 14 ετών, το Σεπτέμβριο του 1995 έγινε επαγγελματίας. Αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά το Αμερικανικό Όπεν του 2022.

 

Η Αρίνα Σαμπαλένκα γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1998 είναι Λευκορωσίδα επαγγελματίας τενίστρια. Έχει φτάσει μέχρι το Νο. 2 του κόσμου στο απλό και το Νο. 1 του κόσμου στο διπλό. Έχει κερδίσει 2 τίτλους Γκραν Σλαμ στο μονό, το Αυστραλιανό Όπεν του 2023 και του 2024 και δύο τίτλους Γκραν Σλαμ στο διπλό, το Αμερικανικό Όπεν του 2019 και το Αυστραλιανό Όπεν του 2021.

Όταν το Wimbledon απαγόρευσε σε παίκτες από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία να αγωνίζονται το 2022 μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Sabalenka δήλωσε: «Απλώς καταλαβαίνω ότι δεν φταίω εγώ«. Σε πρόσφατη συνέντευξή της τόνισε πως αντιμετωπίσθηκε με μίσος από τους Ουκρανούς στα αποδυτήρια και υπέγραψε ανοιχτή επιστολή που ανέφερε ότι ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει εκτός πολιτικής.

 

Η Μαρία Σάκκαρη είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα, είναι διεθνούς εμβέλειας η οποία έχει φτάσει μέχρι και το νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Θεωρείται η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών. Η Σάκκαρη έχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ διοργάνωσης (στο Ρολάν Γκαρός και στο Αμερικανικό Όπεν το 2021). Επίσης, έχει αγωνιστεί 9 φορές σε τελικό τουρνουά της WTA και έχει κερδίσει μέχρι στιγμής δύο τίτλους, στο Μαρόκο το 2019, και στη Γουαδαλαχάρα το 2023. Μητέρα της είναι η Αγγελική Κανελλοπούλου, που ήταν επαγγελματίας τενίστρια έχοντας φτάσει μέχρι και το νo. 43, όπως επίσης και ο παππούς της, Δημήτριος Κανελλόπουλος.

                                Η  Ίγκα Νατάλια Σβιάντεκ γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2001 στη Βαρσοβία ,είναι Πολωνή επαγγελματίας αντισφαιρίστρια. Σήμερα βρίσκεται στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης.  Έχει κατακτήσει 3 φορές το Γαλλικό Όπεν το 2020, 2022 και το 2023 και είναι η πρώτη Πολωνή πρωταθλήτρια στην ιστορία σε μονό Grand Slam. Με τον τίτλο της στο Γαλλικό Όπεν, έγινε επίσης η νεότερη πρωταθλήτρια μονού στο τουρνουά από τον Ραφαέλ Ναδαλ το 2005 και η νεότερη γυναίκα πρωταθλήτρια μονού από τη Μόνικα Σέλες το 1992. Το 2022 κατέκτησε επίσης το Αμερικανικό Όπεν, προσθέτοντας ένα ακόμα Grand Slam στην τροπαιοθήκη της.

 

 

Η Cori «Coco» Gauff  γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 2004 στην Ατλάντα είναι Αμερικανίδα επαγγελματίας τενίστρια . Κέρδισε το 2023 US Open single σε ένα Grand Slam . Την περίοδο 2022–23, ήταν η νούμερο ένα του κόσμου στα διπλά που έγινε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022 σε ηλικία 18 ετών και η δεύτερη νεότερη παίκτρια.  Σε ηλικία τεσσάρων ετών, άρχισε να ενδιαφέρεται για το τένις παρακολουθώντας τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της Serena Williams στο Australian Open του 2009. Άρχισε να παίζει τένις σε ηλικία έξι ετών και μέσω του ιδρύματός του Champ’Seed, το οποίο υποστηρίζει νεαρά ταλέντα με έλλειψη οικονομικού υπόβαθρου, της παρείχε ολοκληρωμένη εκπαίδευση τένις σε υψηλό επίπεδο. Τον Ιούλιο του 2014, κέρδισε το πρωτάθλημα γηπέδου των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατηγορία 12 ετών, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών , καθιστώντας την τη νεότερη πρωταθλήτρια του τουρνουά σε ηλικία 10 ετών και 4 μηνών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης