« Ηθική μόδα». Η νέα τάση που ενέπνευσε της γυναίκες σε όλο τον κόσμο!»

ηθικη μοδα

Με στόχο την δημιουργία μια οικολογικής βιομηχανίας και την προώθηση ρούχων φιλικών προς το περιβάλλον ξεκίνησε το κίνημα ηθικής μόδας που έγινε ευρέος γνωστό στην χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αφορμή στάθηκε η κατάρρευση εργοστασίου στην Ντάκα του Μπαγκλαντές , ενώ εμπνευστές τις ιδέας είναι άνθρωποι από 68 χώρες παγκοσμίως ,με επιρροή στον χώρο της μόδας. Βέβαια δεν άργησαν να  επηρεαστούν μεγάλες εταιρίες που ενσωμάτωσαν σχεδόν αμέσως τα φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα στα καταστήματα και τις κολεξιόν τους.

Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του εργοστασίου καθιερώθηκε το Fashion Revolution Week προς τιμήν των 1,200 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα. Την περασμένη χρονιά 92 χώρες και περίπου 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος και χρησιμοποίησαν την δύναμη της μόδας σε μια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Ποιος είπε πως τα οικολογικά ρούχα δεν μπορούν να είναι στιλάτα;  Σας πληροφορούμε ότι  διάσημοι σχεδιαστές, μοντέλα και ηθοποιοί φοράνε πλέον και προτείνουν ενδύματα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, δίνοντας νέες διαστάσεις στον ακτιβισμό!

Τα κομψά σχέδια και οι αμέτρητοι συνδυασμοί θα σας γοητεύσουν! Η απλότητα και η άνεση με την χρήση 100% οργανικών υλικών είναι προτεραιότητα των σημερινών κατασκευαστών!

Παρόλες τις προσπάθειες μας, όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν νε κατακρίνουν την «ηθική» επιλογή. Η κατασκευαστική διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη από ότι φανταζόμαστε και η διαλογή των υλικών χρονοβόρα. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η  οικονομική κατάσταση πολλών χωρών δυσκολεύει όλο και περισσότερο τις κινήσεις των ακτιβιστών αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

 Υποστηρίζουμε λοιπόν, την αγορά οικολογικών ρούχων και           εταιρίες /οργανώσεων που πασχίζουν για την καθιέρωση τους.        

Πηγές :

http://www.lovelution-wdd.gr

http://www.tovima.gr

http://www.kathimerini.gr

http://www.fortunegreece.com

http://popaganda.gr

http://www.solon.org.gr

http://fashionrevolution.org/

Επιμέλεια.: Λόγγου Χριστίνα.

 

Σχολιάστε

Top