Η ζωή ενός αριστερόχειρα … σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες

Brain-Maze-Man-Silhouette-800px

Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από δύο ημισφαίρια. Σήμερα οι ειδικοί γνωρίζουν ότι στους δεξιόχειρες είναι το αριστερό ημισφαίριο που ελέγχει τον λόγο και τις κινήσεις του χεριού. Στους αριστερόχειρες δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ποιο ημισφαίριο κυριαρχεί. Στους περισσότερους, αριστερόχειρες, «κυριαρχεί» το δεξί ημισφαίριο άλλα υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που τα δυο ημισφαίρια «συνεργάζονται»

Το δεξί ημισφαίριο, που είπαμε ότι κυριαρχεί στους περισσότερους αριστερόχειρες, θεωρείται το ημισφαίριο της φαντασίας και της διαίσθησης. Ένα «κυρίαρχο» δεξί ημισφαίριο έχει μεγαλύτερη κλίση σε δεξιότητες που απαιτούν φαντασία και σύνθεση πχ. μουσική ηθοποιία κ.α.

Οι αριστερόχειρες υπερέχουν σε μερικά σπορ επειδή έχουν εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν δεξιόχειρες ενώ οι δεξιόχειρες έχουν εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν δεξιόχειρες οπότε μειονεκτούν.

Οι περισσότεροι αριστερόχειρες δεν φημίζονται για τα «ωραία» τους γράμματα άλλα μερικοί φαίνεται να είναι πιο ικανοί στο σχέδιο.

Ανήκετε στο 90% του πληθυσμοί που είναι δεξιόχειρες; Ίσως δεν έχετε αναρωτηθεί πότε σας τι περνάει ένας αριστερόχειρας καθημερινά για να χρησιμοποιήσει ένα μπρίκι του καφέ, η για να γράψει σε σπιράλ τετράδιο… εάν όμως έχετε κάποιον γνωστό/φίλο αριστερόχειρα τότε να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμούσε απολυτά ένα δώρο αποκλειστικά και μόνο για αυτόν, που θα το βρείτε σε ειδικά καταστήματα μόνο για αριστερόχειρες.

Κωνσταντίνα Μιχαηλίδη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης