Βαριέμαι… – 4ο τεύχος – Νοέμβριος 2019

ΓΚΆΛΟΠ! Τι ζητάνε οι μαθητές από τους καθηγητές;

Στην ερώτηση: “τι ζητάς από έναν καθηγητή με μια λέξη;’’ 53 μαθητές θέλησαν να μου απαντήσουν. Και όχι δεν ζήτησαν πολλά ή κάτι πραγματικά δύσκολο. Η πλειοψηφία των μαθητών (περίπου το 70%) αναζητεί “κατανόηση”. Δηλαδή ....

Σκέψεις και συναισθήματα απ’ την πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο

Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο ήταν για όλα τα «πρωτάκια» περίεργη. Κατά τη γνώμη μας νομίζουμε ότι οι συνθήκες δεν είναι τόσο δύσκολες όσο περιγράφονται από τα μεγαλύτερα παιδιά και όλα αυτά που ακούγονται είναι ….

Ένας μαθητής της Α’ Γυμνασίου γράφει …

Πριν ακόμα πάω στο Γυμνάσιο είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία, μου άρεσε που θα πήγαινα εκεί, από την άλλη σκεφτόμουν ότι στο σχολείο αυτό θα υπήρχαν πολύ αυστηροί δάσκαλοι, οι οποίοι θα μας έπνιγαν ….

Κλιματική Αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που στις μέρες μας επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και εντονότερη, με αποτέλεσμα πλέον οι εποχές να είναι δυσδιάκριτες και ….

Συνέντευξη από την προπονήτρια στίβου κ. Έφη Μακρή του Ευβοϊκού ΓΑΣ.

Συνέντευξη από την προπονήτρια στίβου κ. Έφη Μακρή του Ευβοϊκού ΓΑΣ. 1. Μιλήστε μας για την ιστορία του συλλόγου. Ο Σύλλογος μας Ευβοϊκός ΓΑΣ υπάρχει από το 1984 και είναι το παλαιότερο σωματείο στίβου στην ….

Πράσινος Επαγγελματικός Προσανατολισμός για Κορίτσια – “GIRLS DAY”

Με αφορμή την επίσκεψη μας στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 10 Ιουνίου θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας εκεί. Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να λάβουμε μέρος στο girl’s day ….

Αδέσποτα και καταφύγια ζώων

Σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας υπάρχουν αδέσποτες γάτες ή αδέσποτοι σκύλοι. Τα καταφύγια ζώων κάνουν ότι μπορούν για να τα προστατέψουν αλλά αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Αρχικά, ο στόχος των καταφύγιων ζώων είναι να ….

Body 01

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρέπει να σταματήσουμε να προβάλλουμε πρότυπα που δεν συναντάμε ούτε καν εμείς», είναι τα σοφά λόγια της Τζαμίλα Τζαμίλ πάνω στα »πρότυπα» που προβάλλονται στην σημερινή εποχή στα Μ.Μ.Ε. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ….