Το καλοκαίρι έφτασε, από τον Γιάννη Τζέκο

            Η εποχή που περιμένουμε όλοι μας, το καλοκαίρι, ΕΦΤΑΣΕ. Τα σχολεία κλείνουν. Τέρμα το διάβασμα, το άγχος και η πίεση. Τώρα ήρθε η ώρα για παιχνίδι και για διασκέδαση. Πλέον, θα μπορούμε να πηγαίνουμε ατελείωτες ώρες στη θάλασσα παρέα με τους δικούς μας και τους φίλους ή τις φίλες μας για κολύμπι και παιχνίδια στο νερό.

            Όμως, ένα μπάνιο στη θάλασσα κρύβει και πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουμε αρκετή ώρα στον ήλιο, γιατί υπάρχει περίπτωση να πάθουμε ηλίαση. Επίσης, πρέπει πάντα να βάζουμε και να έχουμε μαζί μας αντηλιακό, να φοράμε καπέλο και δεν πρέπει να κολυμπάμε σε άγνωστα και επικίνδυνα μέρη.

        Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως το καλοκαίρι πάμε σε ένα μέρος να κάνουμε τις διακοπές μας. Άλλοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε βουνά, νησιά ή και στα χωριά τους. Και οι λόγοι που επιλέγουμε να φύγουμε για μερικές μέρες είναι για να χαλαρώσουμε, όχι μόνο εμείς τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, οι οποίοι κάθε μέρα έχουν σκληρή καθημερινότητα.

Κάποια παιδιά επιλέγουν για διακοπές τους την κατασκήνωση, όπου θα είναι ανεξάρτητα, με παρέα τη φύση και θα μαθαίνουν για λίγες μέρες να ζουν χωρίς τους γονείς τους, αλλά με διαφορετικά άτομα ή και με φίλους τους.

       Πιστεύω πως σε όλους αρέσει το καλοκαίρι, αφού κάθε μέρα μας είναι διαφορετική. Έτσι και φέτος θα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να το χαρούμε πολύ. Όλοι μας!!!

Καλό καλοκαίρι!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ

 

* Η  κύρια ζωγραφιά του άρθρου είναι από την Ιωάννα Τρουπή.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης