Η Δ΄ τάξη παρουσιάζει…

Η Κλειώ, ο Παναγιώτης, η Άννα Μαρία, η Αναστασία, ο Γιάννης και η Ζωή από τη Δ΄ τάξη διάβασαν υπέροχα λογοτεχνικά βιβλία και σας τα παρουσιάζουν.

 

Τίτλος: Τι  παράξενη φίλη   

Συγγραφέας: ROCA ELISENDA

Εκδόσεις: 

Η Μία Φαντασία είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι που έχει μαγικές ικανότητες. Όταν γνωρίζει τη νέα της φίλη και γειτόνισσα, τη Λία, ξεκινούν μαζί ένα μαγικό ταξίδι. Ο αγαπημένος ήρωας μου είναι η Μία Φαντασία. Είναι μια χαμογελαστή μαγισσούλα που μπορεί να μιλάει με τα ζωάκια.

Κλειώ

 

Τίτλος: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

Συγγραφέας: Τζόναθαν Σουίφτ

Εκδόσεις:

Σε ένα ταξίδι ο Γκιούλιβερ ναυαγεί και βρίσκεται σε ένα νησί με μικρά ανθρωπάκια. Στην αρχή τον έβλεπαν περίεργα, αλλά μετά τον καλοδέχτηκαν. Τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους και τέλος δραπέτευσε για την πατρίδα του. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Γκιουλίβερ . Του άρεσε η θάλασσα και τα ταξίδια. Σπούδασε γιατρός και κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Παναγιώτης

 

Τίτλος: Από μακριά

Συγγραφέας: ΔΑΡΛΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 

Εκδόσεις:  

Η Άλι, μια ορφανή τσιγγάνα που σώθηκε από το ολοκαύτωμα των Ρομά, με το τραγούδι της κάθε βράδυ ζωντάνευε μαγικά το καρουζέλ του λούνα παρκ. Οι γονείς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να παίζουν μαζί της. Εκείνα όμως κατάλαβαν ότι η Άλι ήτανε πλάσμα μαγικό. Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι η Άλι. Η Άλι είναι μοναχοπαίδι με μαύρα μαλλιά και θλιμμένο πρόσωπο.  Τα ρούχα της είναι απλά και ιδιαίτερα και δε φοράει παπούτσια. Είναι απόμακρη και δε μιλάει σε κανέναν, αλλά τραγουδάει εντυπωσιακά.

Άννα Μαρία

 

Τίτλος: Μονοκερούπολη: Γκλίτερ, πλεξούδες και ιπτάμενοι μπελάδες

Συγγραφέας: Ana Punset

Τίτλος:

Η Κλαύδια μόλις μετακόμισε στη Μονοκερουπόλη, που όλα είναι μαγικά. Στο σχολείο της Ανώτερης Μαγείας μαθαίνουν για φίλτρα μαγικά και πώς να πετάξουν με μονόκερο. Η Κλαύδια, παρόλο που στην αρχή δεν πίστευε στον εαυτό της, στο τέλος κατάφερε να πετάξει με μονόκερο. Αγαπημένη μου ηρωίδα είναι Κλαύδια, γιατί ο χαρακτήρας της μοιάζει με τον δικό μου. Είναι ένα ξανθό και χαριτωμένο κορίτσι, που δεν αποχωρίζεται ποτέ τη στέκα του μονόκερου από το κεφάλι της. Είναι καλή φίλη και ποτέ δεν τα παρατάει.

Άννα Μαρία

 

Τίτλος: Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα – No 1

Συγγραφέας: Shannon Hale, Dean Haleη

 

Εκδόσεις: 

Η πριγκίπισσα Μανόλια μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα. Όταν ένα τέρας το σκάει από την Τερατοχώρα, εκείνη τον αναγκάζει να επιστρέψει στη φωλιά του και να σώσει τα ζώα. Όμως έχει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που κανείς δεν το ξέρει. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι η πριγκίπισσα Μανόλια. Η ηρωίδα αυτή έχει καστανόξανθα μαλλιά και μελιά μάτια. Είναι γενναία και ατρόμητη.

Αναστασία

 

Τίτλος: ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Συγγραφείς: ΤΟΜ ΟΛΝΤΦΙΛΝΤΤ, ΜΑΤ ΟΛΝΤΦΙΛΝΤ

Εκδόσεις:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τη φτώχεια και τις αρρώστιες και έγινε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Δραπετεύοντας από τους δρόμους της Μαδέρα, απέδειξε ότι είναι ένα παιδί θαύμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν γίνει θρύλος στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική Πορτογαλίας.

Γιάννης

 

Τίτλος: Το γουρουνάκι που ήθελε να “χει μαλλιά

Συγγραφέας: MACDONALD, ALAN

 Εκδόσεις:

Η γουρουνίτσα η Πεγκ πίστευε πως είναι φαλακρή και πολύ άσχημη. Όλα τα ζώα την κοροϊδεύανε. Η Πεγκ έτρεχε λυπημένη, για αυτό φόρεσε περούκα. Πήγε στο σπίτι του αγροκτήματος. Εκεί είδε ένα μωράκι καραφλό και από τότε δεν ξαναφόρεσε την περούκα της. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι η Πεγκ. Είναι ροζ, στρουμπουλή και φαλακρή. Στην αρχή ήταν λυπημένη, γιατί δεν την ήθελαν οι φίλοι της. Μετά όμως έγινε πιο δυνατή, απέκτησε αισιοδοξία και δεν ντρεπόταν καθόλου για τον εαυτό της.

Κλειώ

 

Τίτλος: Ο θησαυρός της Βαγίας

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή

 

Καλοκαίρι στην Αίγινα, στη Βαγία μια παρέα μπλέκεται σ ένα μυστήριο και προσπαθεί να βρει έναν θησαυρό. Η ανακάλυψη του σταυρού τους οδηγεί στις μέρες της γερμανικής κατοχής.

Ζωή

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης