Υλικά 2 αυγά 250 ml χλιαρό γάλα 50 γρ. ζάχαρη 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας Υλικά [ για την καραμέλα ] 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας νερό Προετοιμασία [ για την καραμέλα ] 1] Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε λίγο λίγο 3 κουταλιές ζάχαρη και 3 κουταλιές νερό, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Μοίρασε την καραμέλα σε μικρές φόρμες.
Προετοιμασία της Φλαν 1] Ρίξε το γάλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τα αυγά με τη βανίλια. Ανακάτεψε πάλι. 2] Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες στις οποίες έχεις ήδη βάλει την καραμέλα. 3] Σε ένα σκεύος φούρνου, βάλε 2 εκ. νερό. Τοποθέτησε εκεί τις φόρμες και κάλυψέ τες με αλουμινόχαρτο για να μην μπει το νερό. 4]Ψήσε 40 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς κελισίου. 5] Φύλαξέ τες στο ψυγείο 4 ώρες πριν τις σερβίρεις