Φλαν Βανίλιας

Υλικά                                                                                                                                                                                              2 αυγά                                                                                                                                                                                          250 ml χλιαρό γάλα                                                                                                                                                                  50 γρ. ζάχαρη                                                                                                                                                                                1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας                                                                                                                                              Υλικά [ για την καραμέλα ]                                                                                                                                                        3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη                                                                                                                                             3  κουταλιές της σούπας νερό                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Προετοιμασία [ για την καραμέλα ]                                                                                                                                            1] Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε λίγο λίγο 3 κουταλιές ζάχαρη και 3 κουταλιές νερό, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Μοίρασε την καραμέλα σε μικρές φόρμες.

Προετοιμασία της Φλαν                                                                                                                                                              1] Ρίξε το γάλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τα  αυγά  με τη βανίλια. Ανακάτεψε πάλι.                                                                                                                                                                           2] Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες στις οποίες έχεις ήδη βάλει την καραμέλα.                                                                   3] Σε ένα σκεύος φούρνου, βάλε 2 εκ. νερό. Τοποθέτησε εκεί τις φόρμες και κάλυψέ τες με αλουμινόχαρτο για να μην μπει το νερό.                                                                                                                                                               4]Ψήσε 40 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς κελισίου.                                                                                          5] Φύλαξέ τες στο ψυγείο 4 ώρες πριν τις σερβίρεις