
ΥΛΙΚΑ:
- 600gr κανταΐφι
- 1 1/2 Βιτάμ ή βούτυρο καθαρό
ΣΙΡΟΠΙ:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
ΚΡΕΜΑ:
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 10 κρόκους
- 20 κουταλιές ζάχαρη
- 10 κουταλιές νισιστέ
- 4 βανίλιες
- 2 δόσεις σαντιγύ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξάνουμε το κανταίφ και το στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε σιγά σιγά όλο το κανταίφ . Ψήνουμε στον φούρνο , να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει . Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με αμύγδαλο φιλέ αφού πρώτα φτιάξουμε το σιρόπι ρίξουμε το ζεστό στο κρύο κανταίφ ώσπου να ποτίσει.Φτιάχνουμε την κρέμα, την στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει . Προσθέτουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ αφού πρώτα φτιάξουμε το σιρόπι και το ρίξουμε ζεστό στο κρύο κανταΐφι ώσπου να ποτίσει . Φτιάχνουμε την κρέμα , την στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει . Προσθέτουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κανέλα ή τριμμένο αμύγδαλο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!