ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ:

 

  • 600gr κανταΐφι

 

  • 1 1/2 Βιτάμ ή βούτυρο καθαρό

 

ΣΙΡΟΠΙ:

 

  • 1 κιλό ζάχαρη

 

  • 3 ποτήρια νερό

 

ΚΡΕΜΑ:

 

  • 2 1/2 λίτρα γάλα

 

  • 10 κρόκους

 

  • 20 κουταλιές ζάχαρη

 

  • 10 κουταλιές νισιστέ

 

  • 4 βανίλιες

 

  • 2 δόσεις σαντιγύ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Ξάνουμε το κανταίφ και το στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο και περιχύνουμε σιγά σιγά όλο το κανταίφ . Ψήνουμε στον φούρνο , να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει . Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με αμύγδαλο φιλέ αφού πρώτα φτιάξουμε το σιρόπι ρίξουμε το ζεστό στο κρύο κανταίφ ώσπου να ποτίσει.Φτιάχνουμε την κρέμα, την στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει . Προσθέτουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ αφού πρώτα φτιάξουμε το σιρόπι και το ρίξουμε ζεστό στο κρύο κανταΐφι ώσπου να ποτίσει . Φτιάχνουμε την κρέμα , την στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει . Προσθέτουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κανέλα ή τριμμένο αμύγδαλο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!