Brownie Kείκ Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

                Υλικά:Για το brownie:

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση:

  • 400 γρ. royal icing, πράσινο
  • 100 γρ. royal icing, λευκό

Για το σερβίρισμα:

  • ζαχαρωτά
  • κας-κας

            Εκτέλεση:

Για το brownie:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, 250 γρ. από την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2- 2 ½ λεπτά μέχρι να λιώσουν. Ζεσταίνουμε σταδιακά και ελέγχουμε το μείγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα για να μην κάψει.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα της σοκολάτας σε άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να πέσει περισσότερο η θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την υπόλοιπη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.

Για τη σύνθεση:

  • Απλώνουμε το πράσινο royal icing σε όλη την επιφάνεια του brownie και κάνουμε σχέδια με το λευκό.
  • Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά, τα κας κας και σερβίρουμε.

Πηγή :Άκης Πετρετζίκης