ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ IPAD

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ IPAD

Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί ή δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας αυτοκίνητα που κινούνται, χωρίς να κάθεται κάποιος άνθρωπος στο τιμόνι τους.

Οι επιστήμονες δουλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω σ’ αυτή την ιδέα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δημιούργησαν πρόσφατα ένα ρομποτικό αυτοκίνητο που ελέγχεται μέσω iPad. Λειτουργεί όπως το αεροπλάνο που το οδηγεί αυτόματος πιλότος και αναλαμβάνει να οδηγήσει σε μποτιλιαρίσματα και σε καθημερινές διαδρομές. Οι ερευνητές προσάρμοσαν την τεχνολογική καινοτομία σε ένα ηλεκτρικό Nissan Leaf και προσθέσανε μικρές κάμερες και λέιζερ στο σασί του. Ένα λέιζερ στον μπροστινό προφυλακτήρα ανιχνεύει την πορεία του ταξιδιού, 13 φορές το δευτερόλεπτο, για να ελέγξει εάν υπάρχουν εμπόδια όπως αυτοκίνητα, πεζοί, ποδηλάτες ή άλλα αντικείμενα. Εάν ανιχνεύσει κάτι, σταματά αυτόματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο υπολογιστής του αυτοκινήτου αναλαμβάνει την οδήγηση.

Λόγω αυτών των ασφαλιστικών προβλημάτων, αλλά και των άλλων ελέγχων που πρέπει να γίνουν, το ρομποτικό αυτοκίνητο θα αργήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά. Οι ερευνητές βλέπουν αυτή την τεχνολογία να εφαρμόζεται στα αυτοκίνητα, τα επόμενα 15 χρόνια

Σχολιάστε

Top