ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

diatrofi_ygeia-150x150Η διατροφή και η υγεία συσχετίζονται πάρα πολύ εφόσον η διατήρηση της υγείας επέρχεται ύστερα από σωστή διατροφή και μόνο και συντελεί σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής και μειωμένα προβλήματα.

Η υγεία που είναι η πλήρως σωματική και ψυχική ευεξία του ανθρώπου, θεωρείται σαν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας πλήρους και ευτυχισμένης ζωής που συνοδεύει.

Η διατροφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του κάθε ανθρώπου γιατί μέσω της διατροφής, λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) αλλά και το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός για να επιτελέσει τις κύριες λειτουργίες του.

Η διατροφή μας έχει άμεση σχέση με την υγεία μας. Με μία ισορροπημένη διατροφή μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε τυχόν διατροφικά προβλήματα όπως υπέρταση, χοληστερίνη, οστεοπόρωση, αναιμίες, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία και πολλά άλλα που μπορεί να προκληθούν από μη σωστή διατροφή. Το παν σε μία σωστή διατροφή είναι η ισορροπία και η ποικιλία των τροφίμων. Δεν πρέπει δηλαδή να στερούμαστε, αλλά να καταναλώνουμε όλες τις τροφές με μέτρο.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άσκηση. Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για υγιή ζωή. Αν δεν μπορούμε να τρέχουμε στα γυμναστήρια και στα γήπεδα, μπορούμε απλά να περπατάμε! 30-40 λεπτά καθημερινό περπάτημα με μέτρια ένταση είναι αρκετό.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως η διατροφή επηρεάζει την υγεία. Γι αυτό Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να προσπαθούμε να έχουμε σωστή διατροφή, να κάνουμε την σωματική άσκηση καθημερινή μας συνήθεια ώστε να είμαστε δυνατοί και υγιείς.

Καραΐσκου Περσεφόνη, Α1

Σχολιάστε

Top