Εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Παλιά Πόλη.

Τα Αρχεία Νομού Δωδεκανήσου είναι περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Βασικός σκοπός των Γ.Α.Κ. Δωδεκανήσου είναι η εποπτεία, διάσωση, συγκέντρωση, ταξινόμηση και ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του νομού, καθώς και η διάθεση και η με ποικίλους τρόπους αξιοποίηση όλου αυτού του αρχειακού πλούτου.

Η εκδρομή στα γενικά αρχεία του κράτους ήταν υπέροχη. Μάθαμε σπουδαία πράγματα, αλλά και σημαντικά. Με εντυπωσίασε πολύ το πόσο παλιά αρχεία μπορείς να βρεις, για οποιοδήποτε θέμα θέλεις. Η Υπηρεσία βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο μέρος, την Παλιά Πόλη της Ρόδου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 

Όταν πήγαμε στα Γ.Α.Κ μας έδειξαν βιβλία που τα φωτογραφίσαμε, μας είπαν για τη βιβλιοθήκη και πολλά άλλα. Κάποια μέρα θέλω να τα ξαναεπισκεφτώ !

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το μέρος αυτό είχε πολλά βιβλία εμπλουτισμέ να με ιστορίες από τους παλιούς γενναίους ήρωες που τα είχαν γράψει οι ίδιοι. Επίσης μπορείς να βρεις σημαντικές πληροφορίες για πολλά θέματα!!

ΝΑΤΑΛΙΑ ΥΖΕΛΛΑΡΙ     -      ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΛΗ

ΓΑΚ 5

Ήταν ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία!!Αυτά που μας έδειξαν ήταν αρχαία και πολύ σημαντικά για την ιστορία μας! Μας μίλησαν και για τα βιβλία που υπήρχαν και τα είχαν υπογράψει σημαντικοί άνθρωποι. Μάθαμε παραπάνω πράγματα για την ιστορία μας!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ 

Στην εκδρομή που πήγαμε στην παλιά πόλη είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα για τη ζωή των ιπποτών μέσω κάποιων επιστολών που έχουν βρεθεί. Μου άρεσε πολύ που έμαθα περισσότερα πράγματα για αυτούς και τον πολιτισμό τους!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΗΣ      

Στην εκδρομή μας στα Γ.Α.Κ μου έκαναν εντύπωση αρκετά πράγματα αλλά περισσότερο το γεγονός  ότι σε μια μικρή αίθουσα φυλάσσονται πολλά από τα παλιά και καινούρια αρχεία του κράτους μας και ότι τα κουτιά που φυλάσσονταν τα αρχεία ήταν φτιαγμένα από ένα ειδικό υλικό για προστασία!!!

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ       

Στην εκδρομή αυτή μας μίλησε η κα. Ειρήνη για την ιστορία της Ρόδου. Ένα από τα πράγματα που μάθαμε ήταν ότι το κτίριο ,εξαιτίας μιας έκρηξης που έγινε σε μια αποθήκη κάτω από το κάστρο και στη συνέχεια ενός σεισμού ,κατέρρευσε και το έχτισαν ξανά οι Ιταλοί . Ήταν εκπληκτικός ο τρόπος ο οποίος μας μίλησαν και είχε ενδιαφέρον. Αν μας ξαναδινόταν η ευκαιρία ,θα θέλαμε να τα επισκεφτούμε ξανά!!!

   ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ   -   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΓΑΚ3

Όταν παρευρεθήκαμε στον χώρο αντικρίσαμε μερικά εντυπωσιακά μνημεία της αρχαιότητας. Κατά την παρουσίαση ενός αρχαίου βιβλίου και τις εκθέσεις ενός αρχαίου ποιητή εντυπωσιαστήκαμε!!.Ήταν μια καταπληκτική εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη.

                   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑ     -  ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΣΑΝΗ           

   Σε αυτή την επίσκεψη ένιωσα ότι είμαι σε ιστορικό και σοβαρό μέρος γιατί εκεί υπήρχαν σφραγίδες από τον Καποδίστρια και μερικά λόγια του με μεγάλη αξία!

                                         ΔΑΝΙΗΛ ΜΟΥΤΣΑ                                           

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης